Ziua Internațională a Drepturilor Omului sărbătorită la Colegiul ,,I. Kalinderu”, Şcoala Sanatorialǎ, Bușteni , PH

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Ziua Internațională a Drepturilor Omului sărbătorită

Ziua Internațională a Drepturilor Omului sărbătorită

Ziua Internațională a Drepturilor Omului sărbătorită la Colegiul ,,I. Kalinderu”, Şcoala Sanatorialǎ, Bușteni , PHși la Școala Gimnazială „ Gh. Popescu”, Mărgineni, Olt.

Ziua Internațională a Drepturilor Omului. În cele două școli și în școlile partenere elevii și profesorii au marcat Ziua Internațională a Drepturilor Omului, care se sărbătoreşte anual pe data de 10 decembrie, în cadrul unui proiect internațional ajuns la a III-a ediție. La acest proiect participă Liceul ,, M. Manole”, Căușeni-Republica Moldova, Colegiul ,,I. Ciordas”, Beiuș, Școala Gimnazială nr.2, Caracal și alte școli.

Organizatorii principali ai acestui proiect sunt profesorii: Iuliana Ciubuc, Iuliana Trașcă, Maia Porombrica, Crina Bercovici, Mariana-Aura Benescu.
La școala Gimnazială ,,Gh. Popescu”, Mărgineni, Olt la activitățile desfășurate au fost invitați polițistul de proximitate și un psiho-sociolog. În perioada 7-11 decembrie 2015 s-au desfășurat activități pe tema drepturilor omului. Activitățile propuse s-au desfășurat paralel în școlile partenere și au constat în susținerea unor referate, prezentări PowerPoint, expoziții de afișe pe tema dată, concursuri adresate elevilor având ca temă „Drepturile Omului”.
În anul 1948, la 10 decembrie a fost adoptată şi proclamată de Adunarea generală a ONU Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, iar aceasta dată a devenit pentru ţările semnatare Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.
România a semnat Declaraţia la 14 decembrie 1955 când a şi fost admisă în rândurile statelor membre ale ONU.
Educarea tinerei generaţii în spiritul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, al demnităţii şi toleranţei, al schimbului liber de opinii este un obiectiv major decurgând din Constituţia României.
Printre obictivele acestui proiect international amintim: conştientizarea privind importanţa drepturilor pe care le au tinerii prin lege si responsabilizarea morală a fiecăruia, implicarea acestora în activităţi de asimilare de concepte urmată de influenţarea pozitivă a comportamentului tinerilor.
La Colegiul Ion Kalinderu, Şcoala Sanatorialǎ , Buşteni, PH, am desfǎsurat douǎ activitǎţi coordonate de prof. Iuliana Ciubuc si prof. Simona Oprea:
• O activitate dedicatǎ Zilei Internaţionale a Drepturilor Copiilor (20 noiembrie 2015) şi
• o activitate dedicatǎ Zilei Internationale a Drepturilor Omului (10 dec 2015).Activitǎţile din data de 10 decembrie au constat ȋn:
1. Concurs de desene privind drepturile copiilor,
2. chestionar cu 7 itemi despre drepturile copiilor,
3.expozitie cu desenele elevilor , premierea celor mai reuşite desene şi chestionarele cu cele mai mari punctaje.
Activitatile din 10 decembrie au constat ȋn :
1.prezentarea de cǎtre diriginţi a principalelor drepturi ale omului,
2.realizarea unui poster şi pregǎtirea lucrǎrilor pentru concurs, pentru expedierea lor la şcoala organizatoare ȋn vederea evaluǎrii,
3.sceneta “Drepturile omului ȋn calitate de cetǎţeni europeni”
Proiectul va continua cu acțiuni de voluntariat și dezbateri pe tema nonviolenței în școli.

Articol scris de profesor Iuliana Ciubuc

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Iuliana Ciubuc on

    Un site serios, care raspunde cu promptitudine, care este aproape de problemele si solicitarile partenerilor. Felicitari administratorului, caruia ii dorim sanatate, succes si sarbatori fericite!

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.