Anarhie în America?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Anarhie în America    AP/Patrick Semansky)

Anarhie în America? foto AP/Patrick Semansky)

Anarhie în America?

Anarhie în America?  Am găsit articolul O clădire federală din SUA, luată cu asalt de familia Bundy în care se vorbește de revolta unor fermieri din statul american Oregon , mai ales din localitatea Burns, fermieri care protestau împotriva prelungirii  pedepsei cu închisoarea în cazul a doi fermieri judecați pentru provocarea intenționată de incendii, notează „The New York Times“.  În videoclipul de mai jos îl vedeți pe Ammon Bundy, unul dintre fiii lui Clive Bundy,care a făcut apel la membrii „diferitelor miliţii“ să participe la protest. Deşi a afirmat că acţiunea lor nu pune pe nimeni în pericol, Ammon Bundy nu a exclus posibilitatea de a se ajunge la folosirea forţei în cazul unei intervenţii a oamenilor legii.

 

Acest episod mi-a adus aminte de revoltele negrilor atunci când un negru a fost împușcat de un polițist alb: Revolte in America: Mii de oameni pe strazi: “Vietile , negrilor conteaza” sau  Revolte în America, Garda Naţionala intervine.

Aceste două exemple sunt cele pe care le-am găsit în acest moment .  Mai există și activitatea neonaziștilor americani care deocamdată se desfășoară fără a avea un lider puternic dar dacă acesta va apare fața americii se va schimba în rău.

Conflicte interioare din America sunt exemple de anarhie locală ce încă poate fi controlată de guvernul american, dar nu se știe pentru cât timp. Politica americană expansionistă face ca totuși guvernele americane să nu piardă prea mult din popularitate.

Destrămarea grupului de țări est-europene și trecerea lor sub influența americană nu este altceva decât o manevră pusă la cale de serviciile americane pentru ca mare parte cetățenilor americani să fie ocupată cu știri în care  ei înșiși își cântă ode de mândrie.  Totodată pregătirea armatei se poate face liber iar dacă va fi nevoie aceeași armată americană va putea fi folosită împotriva propriilor cetățeni. Singura concluzie ce mi se pare logică este că americanii prin teatrele de luptă ce le întreține vrea să aibă o armată pregătită pentru a intervenii în oriice formă de anarhie ce va apare pe pământul american.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.