Alimente ecologice, o găselniță

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Alimente ecologice, o găselniță

Alimente ecologice, o găselniță

Alimente ecologice, o găselniță.
De curând am citit ceva despre “Un leu cu un set de dinţi în cap şochează lumea“. Informația a fost foarte stufoasă dar nu a atins problema esențiala: poluarea.  Am mai aflat şi de pui cu două capete, şi de alte anomalii dar niciodată nu a fost căutată esenţa. Totul a fost tratat la nivel de știre senzațională şi atât.
Moda în domeniu de alimentație este alimentația ecologică. Dar cât de ecologice sunt produsele, sau cât de afectate de poluare sunt produsele ecologice nu se vorbește de loc.
Se vorbeşte de legume obținute în condiții ecologice de pe terenuri care nu au mai suferit tratamente chimice o anumită perioadă de timp. Totul până la urmă se reduce pe baza unei declarații pe proprie răspundere conform ORDIN nr. 1253 din 6 noiembrie 2013.
Chiar dacă acordăm prezumția de bună credință trebuie știut că avem de a face cu mulți alți factori externi care influențează calitatea produselor chimice absorbite de plantele cultivate ecologic.
Cel mai important pare a fi ploaia. Precipitațiile pot aduce apă din diferite regiuni cu o mare încărcătură nocivă. Pentru exemplificare voi aminti doar ploile acide.

Alimente ecologice, o găselniță

Plantele cultivate pe câmp. în perioada de înflorire sunt polenizate de albine care călătoresc zeci de kilometri. Dacă albina poartă polen contaminat de pe alte plante va transmite mutația genetică noului fruct.
Până și genele semințelor așa zis ecologice au suferit diferite ale unor factori nocivi înainte ca agricultorul să fi început să le curețe.
După mine această modă cu alimente ecologice nu este decât o modă care să aducă mai mulți bani în buzunarul unor industriași.
Săracul leu cu colți în cap nu a fost decât urmașul unui alt leu care probabil mâncase o vacă furajată cu concentrate. Așa leul nostru a devenit vedetă!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.