Pregatirea ceaiului, o artă!





Pregatirea ceaiului, o artă!
Pregatirea ceaiului o artă.
Un ceai verde cu menta este o băutură care pe lângă aroma delicată, revigorantă prezintă şi beneficii asupra sănătății: el poate contribui la buna funcționare a sistemului digestiv, la relaxare fizica si mentala, iar o ceaşcă de ceai verde cu menta este un leac bun când suntem răciți, sau suferim de dureri de cap. Acest obicei cu ceai verde cu menta este unul preluat de la beduinii care traversau deşertul pentru a aduce face comerţ între mări şi ţări.
Ceaiul este de fapt o plantă, numită arborele de ceai şi se găseşte în nenumărate variate forme cu diferite efecte benefice asupra organismului. Vă recomand un incercat un ceai alb de pe Artaceaiului.ro, care datorită procedeului prin care este obţinut este mult mai eficace.
Ceaiul alb este obținut din muguri albi și frunze selecționate, aburite și uscate cu atenție si provine din Camellia Sinensis (arborele de ceai). Se culeg doar frunzele tinere, care sunt acoperite cu un praf argintiu, care devine alb după uscare, fapt care i-a conferit si numele ceaiului: ceai alb.
Ceaiul alb este utilizat ca supliment în timpul curelor de slăbire, însă fiind o sursă excelentă de aminoacizi si antioxidanți naturali este utilizat și ca ajutor in tratarea diferitor afecțiuni.
Arta ceaiului îşi are obârşiile în China. În Europa, ceaiul a ajuns prin intermediul portughezilor. Ceaiul i-a fost oferit prima dată în dar de către chinezi ţarului Alexei I, în 1618. Ceaiul ajungea în Rusia pe spinarea cămilelor care străbăteau distanţe enorme pentru a-l aduce.
Importul de ceai în Marea Britanie a început în 1650, cu 10 ani înaintea mariajului regelui Carol al II-lea cu prinţesa portugheză Catherine de Braganza. Dar ea a fost cea care a introdus la curtea regală britanică obiceiul de a bea ceai şi, mai mult decât atât, pentru că nu rezista să nu mănânce nimic între prânz şi cină, a introdus în schemă şi biscuiţii de ceai. Britanicii i-au dedicat ceaiului o oră specială din zi (five o’clock), când stăpânii ţineau casă deschisă.
Astăzi această artă a ceaiului a ajuns să fie preţuită în Europa şi îmbogăţită cu alte combinaţii de ceaiuri. Astăzi se găseşte şi ceai rece care se bea, dar o ceaşcă adevărată de ceai o poţi savura numai dacă respecţi arta ceaiului. Pentru aceasta sunt necesare anumite accesorii precum diferite tipuri de infuzoare, site, linguriţe, etc.
Un sortiment variat de ceaiuri, alte bauturi calde si accesorii găsiţi pe site-ul Artaceaiului.ro.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.