Turnul de apă din Olteniţa
Reabilitarea turnului de apă. După Dex cuvântul reabilitare are cu totul alt înţeles¹. De asemenea reabilitarea unei clădiri are şi ea alt înțeles. În cazul turnului de apă trebuia să se vorbească despre o restaurare² a monumentului Turnul de Apă. În acest caz turnul de apă trebuie să fie adus la starea inițială păstrându-se acoperișul de cupru, care este scos la licitație de primărie, geamurile de lemn, etc. Nu trebuia transformat într-o speluncă. WC-ul de la subsol arată puterea de apreciere a istoriei, aprecierea pentru istoria localității tale. Imaginea de vis a turnului cu lumini albastre este un kitsch³. Seamănă cu lipsa de respect pentru adevărul istoric.
Turnul de apă din Olteniţa
Referitor la domnul Sorin Danciu vă invit să citiţi şi : Iar am avut dreptate: “Ziaristul din hrubă”, Sorin Danciu-OTV, e bun de plată
https://youtu.be/m5IBiitIqAA?t=31m33s
¹ REABILITÁRE, reabilitări, s. f. Acțiunea de a (se) reabilita și rezultatul ei. ♦ (Jur.) încetare, în temeiul unei hotărâri judecătorești, a decăderilor, interdicțiilor și incapacităților care rezultau pentru o persoană dintr-o condamnare penală. [Pr.: re-a-] – V. reabilita.
²RESTAURÁRE, restaurări, s. f. Acțiunea de a (se) restaura și rezultatul ei. 1. Reparare, refacere a unei opere de artă. Nu mă cred îndestul de autorizat a face parte din comisia ce ai numit pentru restaurarea bisericii. ALECSANDRI, S. 15. 2. Reîntronare a unui suveran sau a unei dinastii care fusese detronată; readucere, reinstaurare a unei forme de guvernământ care fusese înlăturată. A legat astfel numele lui de o restaurare de domn. ALECSANDRI, S. 169.
³Kitsch este un termen care provine din limba germană și denotă stil prost, de prost gust, deseori în legătură cu diletantism artistic. De obicei kitsch se folosește în legătură cu obiecte pseudo-artistice de prost gust, față de stiluri cu adevarată valoare artistică și estetica sofisticată. (wikipedia)
KITSCH [kitʃ] (cuv. germ.) s. n. (ESTETICĂ) Termen desemnând produsele cu caracter de pseudoartă, care promovează prostul gust (prin materiale stridente și substituiri tehnice) și se caracterizează prin platitudine, imitație superficială a operelor de artă și a elementelor folclorice, falsul patos, lipsa de originalitate și de profunzime, prin pervertirea cerințelor estetice.
Sursa: DE (1993-2009) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | Permalink
PS sau cum astăzi ete mai la moda up dat.
- Fiţuica Ziarul de Olteniţa este o fiţuică cu circuit închis atatat timp cât nu se poate citi şi ediţia online
- Mă surprinde că la actuala stare în care administrația locală PSD vrea să menţină electoratul captiv în neștiința, opoziţia, aşa zisă nu ia atitudine. Dle Căpraru, Dle Cercel, ce faceţi?
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.