Republica Moldova țintă pentru NATO?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Republica Moldova țintă pentru NATO? România țintă Rusia?
Republica Moldova țintă pentru NATO? România țintă Rusia?

Republica Moldova țintă pentru NATO?

Instabilitatea din Republica Moldova, unde în 12 luni au fost  șase prim miniștrii, (Chiril Gaburici, Natalia Gherman, Valeriu Streleț, Gheorghe Brega), iar acum Pavel Filip, nu este altceva decât rezultatul luptei dintre două mari puteri: Federația Rusă și SUA. Pe deoparte primi nu vor să își piardă influența în acest spațiu ex-sovietic, pe de alta SUA care vrea să își întindă influența acolo unde să instaleze noi baze americane.

Acum moldovenii sunt pe stradă, demonstrează împotriva doar ei știu a ce. Mişcările de stradă din România anului trecut au fost declanșate tot de anumite servicii care au instrumentat schimbarea lui Ponta. Ele, serviciile au declanșat-o, ele au oprit-o. Mulţi dintre cei care au demonstrat se simt acum înşelaţi pentru că în primă fază au crezut că doleanțele le vor fi îndeplinite. Un fum!

la Chişinău este vorba de faptul că nemulțumirile populare sunt mai mari pe baza lipsurilor materiale, generate de criză. Orice ar zice moldovenii, pe vremea URSS au dus-o mai bine din de o mie de ori decât acum. Această degradare a nivelului de trai dă putere nostalgicilor să strige în stradă împotriva vestului.

“Prin învestirea noului Guvern, care își declară prioritară opțiunea proeuropeană, Republica Moldova a realizat un pas important în depășirea crizei politice. Stabilitatea acestui stat este importantă atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană. Noul Guvern de la Chișinău are foarte mult de lucru în perioada următoare, reforme importante trebuind să fie demarate și realizate. Urmăresc cu atenție evoluția de pe scena politică de la Chișinău și îi asigur pe partenerii noștri de întregul sprijin al României”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Pe surse circulă deja o ştire : Victoria Nuland a venit în România pentru a avea discuții secrete cu Klaus Johannis. Principala temă ar fi o eventuală intervenție armată a României, sub egida NATO în cazul în care lucrurile degenerează în Moldova şi se îndreaptă spre opțiune pro-rusă. Să nu uităm că şi în Iugoslavia americanii au avut cozi de topor.

De când românia a intrat în NATO eu, cetățean de rând mă simt mult mai în pericol decât înainte. De ce? Pentru că peste România este desenată o țintă mare pentru rachetele rusești. O politică de neutralitate gen Elveția era mult mai bună pentru România decât ce este acum.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.