Care sunt cauzele cele mai intalnite care duc la descarcarea bateriei auto

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Daca vreti sa va informati referitor la cauzele care pot conduce la o descarcare precoce a acumulatorilor auto, noi va vom descrie, pe scurt, cateva dintre situatiile respective.

In primul rand, gradul de uzura influenteaza buna functionare a unei baterii. Cum se intampla asta? Ei bine, placile interioare se acopera cu un strat de sulfati, mai ales dupa trecerea a 2 ani de folosire. Astfel, o baterie sulfatata se poate descarca extrem de usor, iar tensiunea si curentul de pornire ii scad.

Un alt motiv il poate constitui incarcarea insufienta. In aceste conditii, incarcarea bateriei nu mai ajunge pana la 14, 4V, determinand efectul de sulfatare precoce. Este perfect normal ca in timpul functionarii, acumulatorul sa se descarce, creand pe placi sulfati primeri de plumb, deoarece acestia vor disparea imediat ce bateria este incarcata din nou. In schimb, in cazul unei descarcari mai lente, de exemplu cand folosim autovehiculul mai rar sau am recurs la depozitarea indelungata a bateriei, de pe suprafata placilor nu vom mai putea indeparta sulfatii secundari alcatuiti. Sulfatarea acumulatorului intervine atunci cand densitatea electrolitului a scazut sub valoarea de 1,225g/cm3. Sulfatarea poate fi evitata prin mentinerea bateriei incarcate constant.

Supraincarcarea este iarasi unul dintre cauzele responsabile cu descarcarea bateriilor. Cand aceasta are loc, electrolitul se evapora, situatie care poate sa survina mai ales vara, datorita temperaturilor mai ridicate.
Inghetarea poate conduce deasemenea la descarcarea bateriei. Acumulatorul poate sa inghete atunci cand densitatea electrolitului, adica raportul acid/apa distilata este unul redus ori daca bateria nu s-a incarcat destul. Simptomele inghetarii sunt vizibile: carcasa se bombeaza, fiindca lichidul interior s-a solidificat, marindu-si astfel volumul.

Alte cauze se mai refera si la intreruperea legaturii dintre celule (de obicei, atunci cand a inghetat acumulatorul) sau in cazul unor scurcircuite intre celule. De aceea, este esential sa ferim bateria de eventuale loviri, zdruncinari etc.

Daca intentionati sa investiti intr-o baterie auto noua, mai ales pentru un autovehicul produs dupa anul 2000, noi va recomandam baterii marca Sorgeti. Acestea se inscriu in noua generatie „double lid – highest leak protection”, fiind prevazute cu cea mai eficienta protectie contra scurgerilor de electrolit si antiexplozie, chiar si la unghiuri foarte inclinate.

Totodata, ele includ un “ochi magic”, permitandu-va sa observati nivelul electrolitului in mod facil. Avem disponibile oferte de la producatori renumiti precum Bosch, Exide, Zap, Fulmen, pe care le puteti comanda de pe situl companiei sau cumpara direct de la sediile SORGETI din tara.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.