Hotarare cu cantec!!!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
O hotarare cu cantec. 114A sau 112 A

Hotarare cu cantec. 114A sau 112 A

Hotarare cu cantec. În ședința Consiliului Local Oltenița din 24.09.2015, prin HCL nr 102 / 24.09.2015 se hotărăște efectuarea unui schimb de terenuri între primărie și o societate comerciala din Oltenița.
Pornind d e la o mica analiză a textului hotărârii, dar si schiței pusă la dosar am constatat o greșeală care daca este în actul final ar putea duce la anularea acestui act:
bun imobil-teren
adresa : municipiul Oltenița, str. Cuza Vodă 112A . (pg 2. R. 23 și următoarele)
Conform schiței puse la dispoziție de Rek Evolution acest număr este de fapt 114 AÎn aceeași schiță apar două spații ce par a fi în proprietatea Rek. : Colectare Gunoi și o scară de bloc. Din câte știu la vremea când s-a construit sistemul de colectare selectivă a gunoiului, finanța din fonduri Europene, construcția unor astfel de incinte nu putea fi făcută decât pe terenuri unde dreptul de proprietate era bine stabilit, deci sigur nu mai era teren care să aparțină unei persoane fizice. Cât privește scara de bloc nu știu cum o persoană privată poate deține o astfel de suprafață. Și mai este vorba că dacă era deținută de cineva era vorba de accesul în bloc.
Un alt aspect care mă intrigă este evaluarea sau mai bine zis supraevaluarea terenurilor deținute de firma în cauză și propuse pentru schimb
Terenul de la 112 A (în schiță la 114 A) ajunge la 304,47 lei/mp. Pe când cel pe care primăria la dat la schimb are o unică valoare de 276,38 lei/mp
În cazul terenului primit de Rek am și aici motive de a îmi exprima neîncrederea asupra modului în care s-a făcut schimbul.

Hotarare cu cantec

1. În primul rând estre vorba de o subevaluare a terenului care are o poziție mult mai bună decât cele oferite la schimb, având acces dinspre o stradă centrală, adică Strada Tineretului și de pe bdul. Mărășești.
2. Dacă la terenurile propuse de Rek Evolution la schimb erau înregistrate cu diferențe minime de suprafață la cel cu care s-a făcut schimb a apărut o diferență de 104 mp.
3. Proprietatea denumită Bloc Sahia III, conform schiței, era prevăzut, în subsolul clădirii o o zonă destinată unui adăpost antiaerian. Noul proprietar va menține această destinație pentru că în caz contrar va trebui să ceară avizul de la ISU și MAPN.
Și mai am o nedumerire: De ce Vali Țugui după ce a fost catalogat drept derbedeu de Primarul Țone, acum și-a văzut sacii în căruță, vorba românului!

Sunt două ipoteze:

  • fie a fost o încercare bine regizată din partea sa pentru a face acest schimb de terenuri
  • fie este vorba de alt plan bine pus la punct de cei doi protagoniști pentru a se face schimbul dorit.

Întrebările acestea ar trebui să nască alte întrebări ale organelor abilitate ale statului.

Hotarare cu cantec. HCL 102 septembrie 2015

Mai jos aveți câteva articole care ilustrează evoluția situației

A înnebunit lupul

Primarul Ţone “recidivează”. După ce i-a spus unei jurnaliste “panaramă”, pe un om de afaceri l-a făcut “derbedeu”

Primar sau Tupeu si Isterie

A innebunit lupul

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.