Tensiune arteriala normala

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Tensiune arteriala normala măsurată cu Sendо ADVANCE

Tensiune arteriala normala măsurată cu Sendо ADVANCE

Tensiune arteriala normala

Tensiunea arteriala normala din punct de vedere medical reprezintă presiunea exercitata de coloana de sânge asupra peretelui vascular, în special asupra tunicii interne-endoteliul, în timpul contracției si relaxării ritmice a inimii.
Exista doua componente ale presiunii sanguine :

  1.  presiunea sistolica – este presiunea exercitata asupra pereților arteriali când inima se contracta (in sistola) – cu valori normale intre 100 si 130 mm coloana de mercur (Hg);
  2. presiunea diastolica – este presiunea exercitata asupra pereților arteriali când inima se relaxează intre doua contracții (in diastola) – cu valori normale sub 85 mmHg.

Tensiune normală spunem că avem când aceasta se încadrează în niște limite pe acre le puteți găsi în tabelul de mai jos, rezulta al multor ani de cercetări și studii a numeroși medici.

Categoria Sistolic (mmHg) Diastolic (mmHg)
Normala < 120 < 80
Prehipertensiune 120 – 139 80 – 89
Hipertensiune stadiul 1 140 – 159 90 – 99
Hipertensiune stadiul 2 >/= 160 >/= 100

Tensiune arteriala normala

Cred că ajung atâtea informații de specialitate pentru a vă demonstra necesitatea ținerii sub control a tensiunii și a deținerii unui aparat cât mai bun pentru măsurarea acesteia. Foloseste un aparat de masurat tensiunea pentru a afla daca ai valori normale  este deviza mea. Eu am cumpărat, nu demult, un aparat de masurat tensiunea de care sunt foarte mulțumit. Îmi era cu atât mai necesar cu cât eu sunt o persoană supraponderală și este necesar să aflu cât mai des ce tensiune arteriala, dacă este o tensiune normala sau nu. Am cumpărat un aparat de masurat tensiunea, Sendо ADVANCE. De multe cu ajutorul acestui aparat am văzut că ceeas ce se numește tensiune normala era depășită așa că am mers la medicul de familie pentru consultație sau în funcție de această tensiune arteriala am luat singur măsurile necesare ( m-am odihnit, am luat un anume medicament prescris de medicul meu pentru astfel de situații), așa că fiind în cunoștință de cauză am putut preveni alte situații mai grave.
Nu vreau să vă sperii dar cele mai multe accidente vasculare, de multe ori urmate de paralizii sau pareze sunt urmare a neglijenței noastre, a faptului că nu ne putem controla anumiți parametri de sănătate așa cum este acesta denumit tensiune arteriala care poate fi controlată cu un aparat de masurat tensiunea așa cum am spus mai sus.
Vă urez tuturor tensiune normală, dar fiți precauți! Cumpărați un aparat de masurat tensiunea.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.