Vremea greilor a sosit

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Vremea greilor a sosit

Vremea greilor a sosit. Iubitoarele antenelor

Vremea greilor a sosit. Iubitoarele antenelor

Aceştia sun iubitorii Antenelor?

Vremea greilor a sosit? De câteva zile toate sursele de informare sunt pline de evenimente în legătură cu “evacuarea” celor de la “Antene”. Isteria creată a fost în opinia mea bine regizată de actori pe care îi vom cunoaște sau nu, dar şi de inabilitatea președintelui Iohannis de a comunica cu masele: “…că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. …(Iar)abordare(a) heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă. Prin discuţii aşezate şi calme, până la urmă se găsesc soluţii convenabile.” Până la urmă ANAF a vrut să îşi facă datoria pentru care este abilitat prin lege. A vrut să recupereze prejudiciul creat de firmele lui Voiculescu care este condamnat şi execută o pedeapsa privativă de libertate. ANAf a început să se implice astfel şi în marile acte de corupție, să facă ceva pentru recuperarea pagubelor de la bugetul de stat. Toată lumea îi plângea pe micii negustori că ANAF era toată ziua pe capul lor. Iată că a venit şi vremea greilor! Marii corupţi au simţit cum se strânge laţul în jurul gâtului şi au orchestrat ceva! Dar ce şi cu cine? Au profitat de vechea masă de manevră, adică bătrânii şi persoanele cu un nivel mai scăzut de pregătire şi i-au scos în stradă. Parcă aceleaşi glasuri, acum mai îmbătrânite, dar de loc firave,  care în 1990 strigau “nu ne vindem ţara”  venit să înfiereze cu tărie proletară faptul că un locatar ocupă ilegal un spaţiu pe care statul vrea să îl valorifice.

Vremea greilor a sosit?

În reportajul  său Mitingul Antena 3 din Piaţa Constituţiei: Defăimarea unei ţări  din Adevărul, ziarista   prezintă clar modul de manipulare a maselor, dar şi nemărginita ardoare a foştilor activişti PCR, lăsaţi astăzi de izbeliște. Ceea ce a făcut Antena este într-adevăr o defăimare a ţării. Cei de la Bruxelles se pot întreba dacă în România vrea să se instaureze cu adevărat  domnia legii sau este vorba de paradă.

În articolul  Vodevil cu Felix şi un şoricel românesc  apărut în  www.dw.com   există un enunț pe care eu îl vreau ca încheiere:  ” Ce reiese din scandalul evacuării “Antenelor”? Că democrația românească e într-un perpetuu pericol. Primejdia-i schimba părul, ca lupul, nu însă şi năravul.”

 Pentru a risipi orice urmă de îndoială și eu fac parte din categoria de vârstă a celor care au participat la demonstrație, dar am alte concepții de viață.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.