Drepturile cetaţenilor un lux

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Drepturile cetaţenilor un lux

Drepturile cetaţenilor un lux

Drepturile cetaţenilor un lux

De ceva timp atât în presa scrisă cât și cea online este comentată postarea de pe contul personal de facebook a doamna ministru al Justiției Raluca Prună:  ”discutia despre drepturi e un lux teoretic”. Această declarație a generat critici atat din partea politicienilor cum este Tăriceanu  : “Naşul acestei Ordonanţe de Urgenţă pare a fi doama Prună, ministrul Justiţiei, care ne-a declarat, fără ambiguităţi, că este o demnă urmaşă a doamnei Macovei, şi prietenă. Dacă doamna Macovei declara că ascultarea telefoanelor, neconstituțională, este utilă pentru combaterea corupţie, doamna Prună a avut un panseu de excepțională valoare comunistă, fascistă sau ambele. Ce ne spune doamna? Că discuţia despre drepturile omului este un lux. Sfatul meu este ca premierul Cioloş să o bage în şedină mai des şi cel mai bine este să nu mai vorbească, pentru că spune numai enormităţi”, sursa DCNews .  Doamna Raluca Prună ar trebui să vină cu explicații, dar ea tace. La fel a făcut și Dacian Cioloș când a fost întrebat despre acest lucru în Senat, ieri la “ORA PREMIERULUI”.

În orice stat al Europei un ministru care tratează astfel cetățenii proprii este demis de șeful său imediat. La noi chiar dacă avem tehnocrați la guvernare se păstrează obiceiurile cu purtarea nesimțită ca şi în guvernările anterioare.

Tinerii obraznici ai guvernului Ciolos ar putea deveni și tinerii miniștri obraznici şi nesimnţiţi.   Această atitudine a miniștrilor guvernului Cioloș îmi amintește de alți tineri mai puțin educați care reproșează pensionarilor că le mănâncă contribuțiile, că ei (pensionarii) au contribuit la un sistem de pensii comunist și să nu mai ceară pensii de la guvernele actuale.

Precizarea ulterioară a Ralucăi Prună, precum că ordonanța adoptată vineri de Executiv privind interceptările nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective, subliniind că SRI nu a primit absolut nicio competență pe care nu o avea mărește conul de umbră și de suspiciune a bunelor intenții ale acestei prietene a Monicăi Macovei.

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.