Centrale termice pe gaz in condensatie

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Centrale termice pe gaz in condensatie

Centrale termice pe gaz in condensatie

O centrala termica pe gaz in condensatie este deja o prezență obișnuită în magazinele de specialitate, dar devin la fel de obișnuite și apartamentele celor ce folosesc acest sistem de încălzire înlocuind treptat centrale termice pe gaz clasice.

Așa cum se arată în REGULAMENTUL (UE) NR. 813/2013 AL COMISIEI , (12) încă se mai pot folosi centralele existente ele trebuind să fie înlocuite pe parcurs când vor ieși din uz, cu unele Centrale termice pe gaz in condensatie, cu  „putere calorifică superioară” (PCS) ceea ce  înseamnă cantitatea totală de căldură degajată prin arderea completă, cu oxigen, a unei unități de masă de combustibil și după ce produsele de ardere au revenit la temperatura ambiantă; această cantitate include căldura obținută prin condensarea tuturor vaporilor de apă din combustibil și a tuturor vaporilor de apă formați prin arderea întregii cantități de hidrogen prezent în combustibil.

Centrale termice pe gaz in condensatie

Centrale termice in condensatie folosesc un „cazan cu condensare” care de fapt este o instalație cu cazan pentru încălzirea incintelor sau o instalație pentru încălzire cu cazan cu funcție dublă în care, în condiții normale de funcționare și la anumite temperaturi operaționale ale apei, vaporii de apă din produsele de ardere sunt condensați parțial astfel încât căldura latentă a acestor vapori de apă să poată fi utilizată pentru încălzire.

Atunci când tehnicianul pune în funcție centrale termice pe gaz in condensatie te învață și cum folosesti corect o centrala pe gaz.  Totuși voi enumera unele dintre sfaturile ce mi se par utile pentru ca în cazul unei centrale in condensare sau nu, sunt necesare pentru un consum  minim și un randament maxim

  1. Închide centrala când nu eşti acasă;
  2. Închide caloriferele în camerele în care nu stai când afară nu sunt geruri mari;
  3. Folosește un termostat de cameră;
  4. Temperatura apei, mai scăzută;
  5. Verifică periodic instalaţia de încălzire;
  6. Închide centrala când aeriseşti camerele;

Centrale termice in condensatie se găsesc acum tot mai mult pe piața românească, dar există o mică diferență între prețul unei centrale termice pe gaz clasice și centrala termica in condensatie pret ceva mai ridicat.

Centrale termice in condensare sau centrale in condensare reprezintă tehnologia de vârf în acest moment datorită impactului scăyut asupra mediului dar și asupra buzunarului tău prin consum scăzut.

Dacă vă uitați la factorul centrala termica in condensatie pret fiți sigur că prețul mai mare a acestora se va amortiza rapid prin costul mai mic al facturilor lunare la gaze.

Firma Berluni.ro vă vine în ajutor cu achiziționarea de astfel de centrale in condensare la prețuri concurențiale pentru centrale foarte bune!

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.