Lift pentru masini și scări rulante

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Lift pentru masini și scări rulante

Lift pentru masini și scări rulante

Îmi aduc aminte de vremea când a apărut prima scară rulantă în București, la magazinul Cocor. De multe ori mergeam la acel magazin numai de dragul de a mă plimba cu ea! De la acea dată și până la un ascensor auto, de fapt un lift pentru masini nu a trecut multă vreme. Astăzi orice parcare moderna supra etajată este posesoarea unui lift pentru masini.

Un ascensor auto este o necesitate pentru marile parcări deoarece spațiile de parcare de la sol au rămas aceleași, iar numărul de mașini a crescut exponențial.

Lift pentru masini și scări rulante

Firma MP IFMA s-a specializat în proiectarea și executarea  lifturilor pentru mașini, dar și pentru alte scopuri cum sunt cele pentru transport persoane, materiale, trotuare scări  rulante, etc.

Pentru prima dată am văzut uni lift pentru masini pe o navă RO-RO ¹. Mașinile erau așezate pe platforme gen foarfece și apoi erau ridicate sau  coborâte, apoi parcate, pe cele trei platforme, câte avea nava. Cel puțin asta am putut observa eu de la exterior, de pe mal.

Ulterior am văzut aceste sisteme de parcare etajată, după anii ´90, construita la noi în România, mai ales în Bucureşti.

Cu ascensoarele proiectate şi construite de cei de la MP IFMA am urcat şi coborât la nivele diferite la Arena Naţională din Bucureşti unde ascensoarele panoramice IFMA cu pereți integral din sticlă au fost soluția arhitecturală și funcțională perfectă, un atu în plus pentru ca stadionul să se ridice la standardele internaționale.

MP IFMA este o companie de ascensoare şi scări rulante care oferă soluţii pentru a deplasa oameni şi bunuri în interiorul clădirilor cât şi în alte spaţii urbane.

IFMA Întreprinderea de Fabricație și Montaj Ascensoare București ia ființă din unirea mai multor ateliere și întreprinderi de producție și montaj a luat fiinţă în anul 1961, la București iar din 2009 a devenit parte din echipa internaţională a MP.

Pentru mai multe informaţii vă invit să vizitați site-ul lor.


 

¹ Nava RO-RO (roll on/roll off) este un tip de navă maritimă specializată pentru transportul vehiculelor rutiere, trailerelor cu containere, vehicule pe șenile, autobuze etc.

Accesul în navă se face pe rampe speciale situate la prova, pupa sau lateral prin deschideri mari în corpul navei și prevăzute cu porți.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.