Enel Romania a lansat cea de-a 10-a ediție a programului educațional PlayEnergy

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Enel România a lansat cea de-a 10-a ediție a programului educațional PlayEnergy

Enel România a lansat cea de-a 10-a ediție a programului educațional PlayEnergy

Enel Romania a lansat cea de-a 10-a ediție a programului educațional PlayEnergy

București, 26 mai – Enel România a lansat ediția din 2016 a competiției naționale PlayEnergy. Profesorii de gimnaziu și liceu pot depune proiecte pentru a participa la concurs până în data de 30 iunie 2016. În premieră, începând cu acest an, concursul este deschis și pentru alte zone, inclusiv Cluj Napoca..

PlayEnergy este programul educațional internațional al Grupului Enel, care are drept scop informarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la domeniul complex al energiei în rândul generațiilor tinere. Tema din acest an este “Folosește-ți energia!”. Școlile gimnaziale și liceele din cele trei zone deservite de către Enel se pot alătura concursului: Muntenia Sud – București și județele Ilfov și Giurgiu, Banat – Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș și Dobrogea – Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea. Mai mult, începând cu acest an, concursul este deschis pentru școlile și liceele din alte regiuni, inclusiv Cluj-Napoca. Școlile câștigătoare, în funcție de locul ocupat, vor primi sponsorizări și echipamente high-tech, în timp ce câștigătorii premiul întâi, la categoria liceu, vor primi o excursie de 3 zile în Italia, pentru a participa la gala internațională de premiere PlayEnergy.

Pentru a participa, profesorii trebuie să formeze și să coordoneze o echipă de maximum 5 elevi din aceeași etapă de studiu (gimnaziu sau liceu). Proiectele pot fi editate în orice tip de format, de la electronic la model, aplicații practice, studii. La fel ca în fiecare an, cadrele didactice și elevii pot primi gratuit kit-ul PlayEnergy 2016 sau îl pot descărca de pe site-ul dedicat: http://playenergy.enel.com. Kit-ul cuprinde o serie de materiale, care includ informații cu privire la resursele energetice, experimente și inovații la nivel mondial, cu exerciții și sugestii pentru proiecte. Site-ul este disponibil în toate limbile țărilor participante: acesta este un instrument esențial pentru conectarea claselor implicate în proiect, unde profesorii și elevii pot găsi, printre altele, materiale educaționale, conținuturi multimedia, jocuri și experimente interactive.

Termenul limită de înscriere a proiectelor în competiție este 30 iunie 2016. După înregistrare, proiectele vor intra în faza de jurizare regională. Pentru fiecare regiune, un juriu format din experți va selecta primele trei echipe pentru fiecare etapă de studiu (3 proiecte pentru gimnaziu, 3 pentru licee), pe baza mai multor criterii, cum ar fi relevanța pentru temă, creativitatea, originalitatea. Juriul regional poate oferi, de asemenea, premii speciale, care să permită accesul la selecția la nivel național. În cea de-a doua etapă a fazei de jurizare, un juriu național va selecta, dintre toate proiectele selectate la nivel regional, primele trei echipe pentru fiecare etapă de studiu, pe baza acelorași criterii. Câștigătorii, atât profesori, cât și studenți, precum și instituția pe care o reprezintă, vor fi premiați în cadrul unei gale, care va avea loc în luna octombrie.

***

Enel Romania şi Play Energy

Play Energy este programul educațional internațional dezvoltat de Enel în 10 țări în care grupul activează (Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, România, Rusia, Uruguay și Spania), dedicat școlilor gimnaziale și liceelor. Proiectul a fost lansat în 2003 cu scopul de a răspândi o cultură responsabilă de energie în rândul tinerei generații. Prin vocația internațională și abordarea educațională jucăușă, PlayEnergy este un proiect unic în România, unde a fost introdus pentru prima dată în anul 2006.

 

***

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piața de electricitate și gaze naturale din lume, concentrându-se în special în Europa și America latină. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe patru continente, are o capacitate instalată netă de circa 89 GW, generează electricitate și gaz printr-o rețea ce acoperă circa 1,9 milioane km. Cu cei 61 de milioane de consumatori în toată lumea, Enel deține cea mai mare bază de clienți comparativ cu societățile europene din acest sector și este printre cele mai mari companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției si furnizării de electricitate, dar si al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România si oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți, acoperind aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.