Tine la distanta primejdiile cu ajutorul serviciului de curatare hote
Bucataria este locul unde gatim si unde pretutindeni plutesc de vapori de grasime, aburi si fum. Hota este care ne ajuta sa eliminam acesti vapori, pentru a imbunatati calitatea aerului, Din pacate, grasimea se depune in interiorul hotelor si ne creeaza o multime de probleme. Vestea buna este ca firmele de curatare hote se pot ocupa de curatarea acestei grasimi, si de intretinerea hotei tale
Cu ce se ocupa o firma de curatare hote?
O astfel de firma se ocupa de curatarea intregului sistem de evacuare al vaporilor si al fumului dintr-o bucatarie. Desi se folosesc substante si detergenti speciali pentru curatare, acestea nu sunt daunatoate sanatatii. Toti detergentii folositi pentru curatarea hotelor primesc avizul Ministerului Sanatatii.
Cateva dintre operatiunile pe care le realizeaza sunt:
- curatarea si degresarea hotei
- curatarea tubulaturii
- curatarea filtrelor de orice tip
- curatarea ventilatorului hotei
Aceste firme se ocupa in special de curatarea hotelor profesionale, hote mari cu o capacitate enorma de a evacua aer viciat. Astfel de hote pot fi vazute in bucatariile restaurantelor, bucatariile restaurantelot de tip fast-food sau in bucatariile cantinelor.
Grasimea care se aduna in hote nu doar blocheaza sistemul, ci il si pune in pericol din punctul de vedere al riscului de incendiu. Daca se topeste, grasimea se poate aprinde chiar si de la o simpla scanteie de la aragaz. In afara de faptul ca riscul de incendiu creste considerabil, veti avea si probleme din punct de vedere al igienei. In straturile de grasime depuse microbii isi pot gasi “locuinta ideala”.
Grasimea lipicioasa mai atrage si vestitii gandaci de bucatarie sau musculitele de fructe.
Sunt anumite zone din sistem unde exista depuneri masive de grasime. De regula, grasimea se depune in cantitati mari in urmatoarele locuri:
- pe lamelele ventilatorului
- in tubulaturile verticale/ orizontale
- la iesirea din hota
Te-ai intrebat vreodata cat de des trebuie sa iti cureti hota?
Un lucru este clar, hota trebuie curatata. Expertii de la DR. HOTE ne confirma ca de obicei, hotele din bucatariile de acasa se curata de doua ori pe an, sau chiar o data pe an. Acest lucru este determinat de cat de des gatiti, de ce tipuri de mancare gatiti si de cat de des folositi hota. Hotele restaurantelor au un tratament mai special. In restaurante se gateste in mod frecvent si se prepara o diversitate de mancaruri, de la mancaruri prajite, fierte, pana la alimente coapte pe gratar. Pentru a avea o hota cu adevarat curata si care nu prezinta niciun fel de risc atat pentru consumatori dar si pentru cei care isi desfasoara activitatea in zona, hotele trebuie curatate o data la 3 luni cel mult. Nu este indicat sa se treaca peste acest prag, uneori curatarea se va face chiar si o data pe luna.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.