100% energie regenerabilă
Dacă ai impresia că o țară nu poate avea 100% energie regenerabilă, atunci trebuie să știi că foarte multe țări au planuri ambițioase de a implementa instalații de energie regenerabilă și de a o integra în infrastructura deja existentă.
Mai multe țări joacă rolul de pioneri în domeniul energiei regenerabile. Islanda își obține 85% din energia electrică din surse geotermale. Rețeaua de curent electric a țării se bazează 100% pe energie regenerabilă și se bazează pe centrale hidroelectrice și geotermale.
Norvegia se bazează în proporție de 98% pe energie regenerabilă și folosește energie hidroelectrică, geotermală și eoliană pentru a ajunge la 100%.
Portugalia se bazează pe energie hidroelectrică în proporție de 58%, energie eoliană de 20% și energie solară la 1%.
Scoția are în plan să devină 100% regenerabilă până în 2020. Paraguay folosește energia hidroelectrică pentru a-și furniza 90% din necesarul de energie și 19% din necesarul Braziliei cu ajutorul barajului Itaipu. Barajul ajută la eliminarea a peste 67.5 tone de dioxid de carbon pe an.
Germania a ajuns la un procentaj de 98% energie regenerabilă.
Care sunt principalele obstacole în obținerea energiei regenerabile 100%
Pentru ca o țară să devină 100% regenerabilă din punct de vedere energetic, ea ar avea de înfruntat o serie de provocări tehnice, economice și politice.
Provocările tehnice includ construirea unui sistem inteligent și integrarea elementelor de stocare a energiei regenerabile. Un răspuns automat trebuie să fie implementat pentru a administra folosirea energiei regenerabile și pentru a adapta sistemul atunci când acesta este utilizat la maxim.
Costrângerile economice implică investiții mari pentru implementarea energiei regenerabile la scară mare pentru sistemele de distribuire a energiei electrice și pentru a elimina intermitențele.
Obstacolele politice includ crearea unui cadru legal regulator, standardizare și beneficii oferite pentru a permite trecerea la energie regenerabilă. Trebuie să existe și o disponibilitate politică, iar liderii trebuie să fie uniți pentru a stabili un curs logic și eficient al proiectului.
Energia regenerabilă trebuie să fie targetată în zonele care nu necesită un sistem extensiv sau investiții foarte mari. Scopul este de a ne îndrepta cât mai mult spre energie regenerabilă 100% și pentru a reduce efectele negative pe care le avem asupra planetei.
Pentru a afla ultimele noutăți din domeniul energiei regenerabile, accesează http://www.green-report.ro/ și descoperă cum sunt făcuți pașii spre un viitor mai green.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.