Va supravietui Uniunea Europeană?






Va supravietui Uniunea Europeană? Se rupe Europa? Polonia își proclamă autonomia față de Bruxelles
Va supravietui Uniunea Europeană? Nu sunt un analist politic și poate uni dintre prietenii mei virtuali vor fi deranjați de cele ce le voi scrie mai departe. Sunt niște păreri ale unui om care trăiește vremurile de azi!
Amenințarea cu excluderea din UE a Greciei de anul trecut, Grexitul, a fost semnul prin care a început să se manifeste o atitudine anti UE mult mai pregnantă pe măsură ce amenințările de la Bruxelles sunt tot mai dure pentru statele membre, în cazul neîndeplinirii ordinelor venite de la această “Înaltă Poartă Bruxelleză”. Ordinul cu cota de imigranţi a nemulţumit multe state şi acesta a fost unul dintre motivele pentru care englezii au votat ieşirea. Este drept că acum vor să o scalde că nu vor, că nu ştiu ce se va întâmpla.
Va supravietui Uniunea Europeană?
Eu am considerat rezultatul votului din 23 iunie, Brexitul cum l-au numit, ceva asemănător cu votul românilor la alegerile locale de anul acesta. Chiar dacă aparent era un curent anti-PSD tot aceştia au câştigat alegerile, iar mulţi dintre cunoscuţii mei îmi dau următorul răspuns când îi întreb de ce a ieşit cineva pe care înainte îl blamau: “Eu nu l-am votat”.
În Marea Britanie acum sunt voci care acuză pe cei care au condus campania că nu au explicat clar în ce constă votul lor şi oamenii nu au ştiut ce votează. Şi asta în condiţiile în care se spune că în această ţară jocul democratic are o vechime și o tradiție mult mai mare decât.
Nu demult am citit articolul: „BREXIT, efectul de domino: Președintele Cehiei cere REFERENDUM privind ieșirea din UE”, iar astăzi un alt mare stat din UE, Polonia a luat o atitudine dură față de acțiunile Bruxelles-ului : «„Decizie surprinzătoare. Polonia isi proclama AUTONOMIA fata de Bruxelles: „Este de neimaginat”»
Aceleași mișcări de ieșire din acest mare conglomerat care vrea să desființeze statele ca națiuni, vrea să uniformizeze marea diversitate de culturi și națiunui se mainifestă și în Spania, Portugalia și cine mai șie pe unde.
Euroscepticii din țări precum Franța, Finlanda, Grecia, Olanda, Italia, Germania, Danemarca sau Austria militează pentru organizarea unor referendumuri prin care populația să-și dea acordul pentru ieșirea din Uniunea Europeana, scrie The Independent.
Oare s-a dovedit o instituție anacronică această Uniune Europeană
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.