Prezenta militara NATO în Marea Neagră subiect controversat
Prezenta militara NATO în Marea Neagră subiect controversat
Prezenta militara NATO în Marea Neagră subiect controversat
Luând cuvântul sâmbătă, la Stara Zagora, Prim-Ministrul bulgar Boiko Borisov a propus declararea Mării Negre ca o zonă demilitarizată, fără nici o prezență militară a, navelor de război și a submarinelor militare.
Borisov a adăugat că Marea Neagră nu este un loc pentru rachete și acțiuni militare, ci mai degrabă pentru dezvoltarea de oportunități pentru extracția a gazelor și petrolului, turism, afaceri, pescuit și schimbul de mărfuri.
El a afirmat că rachetele, navele și submarinele nu ar aduce nimic pozitiv la bunăstarea națiunilor de la Marea Neagră.
Prim-ministrul bulgar a spus că el este deja pregătit să inițieze discuții pe această temă cu prim-miniștri și președinți din zonă ca și cu alți omologi ai săi din Europa.
Borisov a remarcat faptul că accentuarea prezenței militare a unei părți va provoca acțiuni reciproce a celeilalte părți. Prin urmare,este mai bine să se caute punți de apropiere, mai degrabă decât cele care generează un conflict.
Potrivit lui, experți în planificare militare vor pregăti recomandările privind extinderea prezenței maritime și aeriene în Marea Neagră.
El a spus acestea după summit-ul de două zile al șefilor de stat și de guvern din țările membre ale NATO.
Participanții la summit-ul amintit, care a avut loc la Varșovia, vineri și sâmbătă, au fost de acord că decizia privind extinderea prezenței NATO în Marea Neagră va fi luată la următoarea reuniune a Alianței, în octombrie.
Pe de altă parte Președintele Rosen Plevneliev, care a condus delegația bulgară la summit, a declarat că aliații au fost de acord cu poziția bulgară că prezența NATO în regiunea Mării Negre ar trebui să fie consolidată. sursa Novinite
Am tradus acest articol datorită faptului că și mie mi se pare îngrijorătoare această prezenta militara. Dja ne-am pricopsit cu Deveselu, acum vrem să aducem mai aproape de noi un alt Cernobâl. De ce americanii nu își întăresc prezența militară îm Alaska. Ei vor să exporte războiul și să distrugă ce a mai rămas din lumea civilizată.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.