Tineri pe drumul afirmării

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Tineri pe drumul afirmării

De curând am avut nevoie de serviciile unei firme de arhitectură pentru unele lucrări de specialitate la apartamentul unde locuiesc în Oltenița.

Am căutat mult pe internet, dar majoritatea proiectanților cunoscuți din Oltenița aveau niște prețuri mari pentru serviciile lor și doreau să îmi impună o soluție care mie nu îmi convenea.

Pe scurt, pentru că locuiesc la parter și apartamentul meu nu a fost prevăzut cu balcon în proiectul inițial al blocului – toți ceilalți au construit în anii ’90 aceste balcoane, cel mai probabil fără autorizație, eu doream să construiesc acel balcon fără să mai creez gol nou pentru ușă de acces din apartament în balcon, accesul în balcon urmând să îl fac doar printr-o ușă exterioară. Toți proiectanții îmi propuneau soluția ce presupunea crearea unui acces nou prin spargerea parapetului ferestrei existente către balcon, pentru că ei aveau proiectul deja făcut pentru alte apartamente în acest fel.

Plin de supărare am deschis discuția cu un vecin de pe scară, tânăr, despre care am aflat că este arhitect și are propriul birou de arhitectură, respectiv două firme: DEURBANISM dedicată preponderent clienților persoane fizice, fiind neplătitor de tva, și DEARHITECTURA AA, plătitoare de tva, pentru colaborare exclusivă cu persoane juridice.  Acesta are doi colegi asociați, din București.

Discutând cu Laurențiu Radu, arhitectul despre care am aflat întâmplător că este și vecin cu mine de curând, acesta mi-a oferit detalii despre procedura de realizare și avizare a unui astfel de proiect.

În imagini sunt cei trei asociați amintiți (sursa: https://deurbanism.ro/about-2/ ).

Tineri pe drumul afirmării

 

 Tineri  pe drumul afirmării. Bravo și spor la treabă

Tineri pe drumul afirmării. Bravo și spor la treabă

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.