Stat terorist, noua imagine a Turciei

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Stat terorist, noua imagine a Turciei

Stat terorist, noua imagine a Turciei

Stat terorist, noua imagine a Turciei

Mă veți întreba de ce! Știți și voi prea bine. Pe deoparte Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, amenința, în cadrul unor declaraţii că Ankara se va retrage din acordul încheiat cu UE privind stăvilirea fluxului de migranţi către Europa dacă blocul comunitar nu va liberaliza vizele de călătorie pentru cetăţenii turci. După ce în raport cu NATO turcii au tot amenințat acum fac pe față o acțiune teroristă de șantaj: Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a criticat NATO, afirmând că alianța nu cooperează pe deplin cu Ankara. Într-un interviu, el a lăsat să se înțeleagă că Turcia va lua în considerare cooperarea militară cu Rusia. Sursa Relitatea TV

Altă declarație ce nu se poate considera decât un șantaj făcut de prim-ministrul turc Binali Yildirim care i-a transmis unui înalt oficial militar american luni la Ankara  spunând că Turcia aşteaptă extrădarea clericului musulman Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că a pus la cale lovitura de stat eşuată din 15-16 iulie. Gulen neagă implicarea. Totodată el cere ca Statele Unite ar trebui să adopte “o poziție clară și decisivă” contra puciului eșuat, i-a declarat prim-ministrul turc Binali Yildirim unui înalt oficial militar american la Ankara, informează Reuters.

Stat terorist, noua imagine a Turciei

Stat terorist, noua imagine a Turciei, pe fondul acțiunilor de susținere a lui Erdogam

Stat terorist, noua imagine a Turciei

În 02. august 2016 Generalul Joseph Dunford, şeful Statului Major al Pentagonului, a avut la Ankara discuţii cu oficialii turci despre tensiunile create urmare a loviturii de stat Eșuate. Convorbirile s-au desfășurat pe fondul unei demonstrații anti SUA desfășurată în Capitale turcă cum se vede în acest videoclip. SUA se lasă șantajată, Dunford condamnând lovitura de stat din Turcia, şi declarând  că a întreprins această vizită în semn de solidaritate, adăugând că Statele Unite sprijină democraţia turcă, potrivit unui comunicat emis de biroul de presă al premierului Yildirim. În mod sigur foarte curând îl va extrăda și pe clericul Fethullah Gulen considerat de Erdogan principalul vinovat de puciul eșuat din 15 iulie.

Direcția pe probleme religioase (Diyanet), puternică instituție publică turcă, a anunțat marți că a concediat alţi 2.560 de angajaţi în cadrul unei vaste acţiuni de epurare, declanșată după tentativa de lovitură de stat militară, şi care vizează orice persoană care are legătură cu predicatorul Fethullah Gülen, relatează AFP. sursa Știri pe surse,

 Epurarile din Turcia au ajuns la autoritatea de supraveghere bancara, „ Autoritățile turce au retinut vineri 29 de inspectori de la Agenția de Reglementare si Supraveghere Bancara (BDDK), responsabili cu “inspecții neregulate”, a raportat CNN Turk, citat de Reuters. Aceasta acțiune pare sa fie cea mai recenta in seria de epurări legate de puciul ratat din 15 iulie.”

Recep Erdogan continuă epurările în Turcia: Zeci de jurnalişti au fost arestaţi, urmează încă 100 , „Patruzeci şi trei de jurnalişti au fost arestaţi, iar pe numele altor cel puţin 100 au fost emise mandate de arestare în cadrul măsurilor luate de autorităţile turce după tentativa de lovitură de stat eşuată din această ţară, din 15 iulie, potrivit unei asociaţii a jurnaliştilor, relatează duminică ziarul Hurriyet Daily News, citat de agenţia MIA.”

Totodată Turcia a cerut Ungariei să închide școlile din Ungaria fondate de Fethullah Gulen, la fel Ca și României. Nu știu exact ce se va întâmpla dar  Lutfi Elvan, ministrul Dezvoltarii din Turcia, a declarat miercuri, intr-o conferință de presa la Bucuresti, ca scolile din miscarea Gulen din Romania ar putea fi la baza unei lovituri de stat cum a fost cea din Turcia in 15 iulie. O văd ca pe o amenințare directă la adresa României și ar trebui ca ministerul de externe să ia atitudine.

De obicei Statele Unite spun că politica lor este să nu negocieze cu teroriștii. Acum de ce o face cu un stat terorist. Europa și SUA dând timp mai mult actualului guvern din Turcia va contribui la reunirea Turciei cu Daeh și atunci nu știu cum vor mai putea fi oprită acțiunea de islamizare a Europei, pentru că SUA sunt pe jumătate islamizate.

Toate aceste acțiuni se desfășoară pe fondul susținerii de islamiștii turi radicali a politicii lui Erdogan

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.