7 motive pentru care ar trebuie sa te muti intr-un container de locuit
Container de locuit o soluţie ecologică. Exista o oferta abundenta de containere maritime in intreaga lume, la care se adauga containerele de transport abandonate in porturi si la gropile de gunoi de la marginea marilor orase industrializate, dupa ce au servit pentru facilitarea transporturilor comerciale pe mare. Acestea pot fi reciclate si convertite in locuinte. O casa din containere de transport poate fi construita rapid, este eco-friendly, relative ieftina si poate arata extraordinar. In continuare, va vom prezenta cateva criterii pentru care merita sa va luati un container de locuit. Urmatoarea lista de avantaje s-ar putea sa va convinga sa apelati la serviciile unui producator containere modulare!
Container de locuit o soluţie ecologică
1. Costuri relativ mici
Pentru ca cererea de containere este relativ mica, sa cumperi unul, in termeni financiari, este mai ieftin decat sa achizitionezi materiale de constructii traditionale precum caramida, fier si lemn.
Avand in vedere ca aceste containere sunt gata structurate, foarte durabile si au finisaje, in calitate de proprietar, poti salva sume importante de bani, pentru ca vei avea deja incluse podeaua, peretii si acoperisul. Tot ce iti ramane de facut este sa creezi o izolatie eficienta si apoi sa te muti!
Datorita costurilor reduse, visul de a locui intr-o casa cu o suprafata mai mare poate deveni realitate, comparativ cu situatia in care depinzi de un anumit buget care iti restrange optiunile.
2. Casa eco-friendly
Acest tip de constructii inovatoare este prietenos cu mediul inconjurator. Iar daca vrei sa te implicit cat mai mult in actiunile de prezervare a resurselor energetice naturale, poti proiecta casa intr-un mod care sa permita luminii naturale sa patrunda in interior in cantitate mai mare.
Containerele pot fi remodelate, sectionate sau li se pot adauga elemente care sa le integreze mai bine in mediul ambiant, valorificand conditiile climatice din regiunea respectiva. De exemplu, multe case din containere amplasate in zone insorite, precum Costa Rica sau California, au panouri solare.
3. Timp scurt pentru construire
Pentru construirea unei case traditionale, este nevoie de minimum 4 luni, in vreme ce o locuinta-container poate fi realizata in mai putin de o luna!
4. Un trai fara electricitate
– persoanele care isi instaleaza panouri solare pe acoperisul locuintei-container si un sistem de reciclare al apei, pot trai fara a mai utiliza energie electrica. Este o solutie ingenioasa daca vreti sa minimalizati efectele asupra mediului inconjurator.
5. Flexibilitate
Dispui de foarte multa flexibilitate in a concretiza un plan perfect al casei. Datorita materialelor de fabricatie, un tip de otel super rezistent, ai ocazia sa asezi unul peste altul 8 containere – desi nu cred ca vrei sa construiesti un zgarie-nori (nu ca nu s-ar fi facut deja!).
Pe langa asta, poti construi si pe orizontala. Peretii interiori sunt usor de demontat, permitand punerea unei usi sau a unei cupole care sa uneasca mai multe containere.
Este o solutie simpla pentru toti cei care intentioneaza sa construiasca o locuinta, deoarece casa va arata exact cum doresc si poate fi decorata mai usor in stilul preferat. Prin placarea cu lemn la exterior, noua casa poate transmite aerul unei cabane montane sau baraci rustice.
6. Sunt fabricate din material extrem de dur
Containerele sunt durabile si rezista la orice factori extremi de mediu: vanturi puternice, turbulente de apa, in general la vreme instabila si neprietenoasa, fara ca interiorul sa fie afectat. Asadar, nu exista nici un motiv pentru care sa nu fie amplasate pe sol si sa devina adapost pentru om.
7. Au un aspect modern, contemporan
In afara de partea economica avantajoasa, caracterul eco-frienly si montajul usor, containerele de locuit prezinta un aspect modern, putand fi integrate cu succes in peisajul urban.
Peste tot in lume, de la plaje pana pe varfuri de munte, s-au construit incredibil de multe case rezidentiale din containere.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.