Charlie Hebdo, atentat la bunul simț

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Charlie Hebdo, atentat la bunul simț

Charlie Hebdo, continuă cu insultele la adresa sentimentelor omenești. De data aceasta sunt vizate victimele cutremurului din Italia din 24 august 2016.

O caricatură ce se vrea interesantă nu face altceva decât să insulte o întreagă națiune, să ia în derâdere sentimentele unor oameni loviți de soartă. Cutremurul a produs multe victime și se bucura de compasiunea lumii întregi.

Charlie Hebdo „Cutremur în stil italia”

Charlie Hebdo „Cutremur în stil italian”

 Nu este de mirare că s-a produs acel regretabil eveniment din 7 ianuarie 2015, când aceeaşi nesimţiţi de la Charlie Hebdo au insultat sentimentele unor persoane mult mai radicale. Opinia publică franceză ar trebui să  se gândească că suita de atentate teroriste din Franţa a început  cu 7 ianuarie 2015. Atunci au început să moară oameni nevinovaţi, cetăţeni francezi în urma unei interpretări discutabile la dreptul opinii liber exprimate. Atunci când de dragul unui reating-ului cauţi să exploatezi astfel  de situaţii dramatice înseamnă că ai de-a face cu nişte oamnei bolnavi, atentatori la siguranţa cetăţeanului.

Şi dacă această caricatură nu ar fi fost de ajuns ulterior apare în paginile aceleiaşi publicaţii obscure apare o alta:

Nu Charlie Hebdo vă va construi case ci mafia!

Italieni,nu Charlie Hebdo vă va construi case ci mafia!

Surprinzătoare mi se pare şi atitudinea ambasadei Franţei la Roma care spune pe pagina sa de  pe site-ul său și pe contul de Twitter că  respectiva caricatură “nu reprezintă deloc poziția Franței și că este o caricatură a presei și opiniile liber exprimate sunt cele ale jurnaliștilor”.

De data aceasta insultele au fost aduse unei naţiuni europene care nişte valori bine puse la punct. Atacul din 7 ianuarie 2015 a fost provocat de Charlie Hebdo prin insulte aduse altei religii cu o altă scară de valori morale. Atacul pe care noi îl denumim terorist pentru ei a fost un atac sfânt.
Charlie Hebdo este un exemplu de cât de proastă este înţeleasă libertatea presei şi democraţia în ţări cu vechi ştate în acest domeniu.
Ceea ce mă surprinde că unele personalităţi precum Erdogan nu au avut parte de nici o caricatură care să insulte aşa ca cele de acum.
Italienii prin vocea primarului Primarul orașului  Amatric, Sergio Pirozzi,:”Cum naiba să desenezi o caricatură despre morți? Sunt convins că această satiră neplăcută și stânjenitoare nu reflectă sentimentul francez”,citat de Agerpres

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.