Cazare în regim hotelier la București

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Cazare în regim hotelier

Cazare în regim hotelier la București.  În vara aceasta am pățit un mare necaz……zic eu. dar totuși a fost un lucru plăcut până la urmă!

Pe vremea când am lucrat în Olanda m-am împrietenit bine cu un olandez, sudor în șantierul naval în care lucram și eu. În week-end mergeam în vizită la el acasă sau la diferite competiții sportive din zona unde lucram și locuiam. Eram mereu invitatul lui lucru ce pe mine mă stânjenea dar pe el îl încânta.

La plecarea mea din Olanda l-am invita la mine în România să ne mai întâlnim. Au trecut anii și am păstrat legătura pe  internet sau prin telefon. Anul acesta găsesc un mail de la el: „Pot veni la tine între 31 august și 5 septembrie? Voi veni cu soția și copilul meu de 6 ani.”

Cazare în regim hotelier la București, apartament 3 camere

Cazare în regim hotelier la București, apartament 3 camere

A căzut cerul pe mine! Nu că nu m-aș fi bucurat să îl revăd, dar eu deja începusem renovarea apartamentului meu de la bloc, iar orășelul meu este situat la circa 60 de kilometri de București și nici nu are hoteluri.

M-am impacientat rău de tot și am început să caut soluții pe internet. Am întrebat câțiva prieteni dacă mă pot ajuta iar unul dintre ei mi-a sugerat să vizitez site-urile care oferă cazare in regim hotelier.

Am căutat cu înfrigurare și am găsit un site ce oferă apartamente în București cu două sau trei camere, mobilate și utilate complet.

Cazare în regim hotelier la București, apartament 3 camere

Cazare în regim hotelier la București, apartament 3 camere

În orice caz eu nu aveam cum să îl găzduiesc  pe prietenul meu acasă la mine,  în apartamentul meu de două camere. În Olanda el locuia la ferma tatălui său care avea nu mai puțin de 25 de încăperi. E drept că nici jumătate nu erau  de locuit, dar era o fermă mare.

Am fost nevoit să închiriez un apartament cu trei camere, situat la etajul al treilea al unui bloc construit in anii ’90, poziționat central, dar ce îți oferă si confortul de care ai nevoie chiar si atunci când ești departe de casa, toate acestea intr-o atmosfera simpla, prietenoasa si funcțională. Apartamentul era situat undeva pe Bulevardul  Corneliu Coposu în zona Pieții Unirii, în București.

Pentru a fi pregătit pentru venirea lui Yap, căci așa îl cheamă pe prietenul Olandez, am închiriat apartamentul pentru 9 nopți, fapt ce mi-a adus si o reducere de preț pe noapte. Ca o paranteză vreau sa spun că prețul de închiriere al unei garsoniere este cu 25% mai scăzut în București decât în oricare altă locație din Europa.

Pregătirile fiind făcute am plecat la aeroport să îl aștept pe prietenul meu cu familia lui. Am reținut și un taxi și văd că sosește avionul de Amsterdam. Pe poarta de ieșire îl văd pe Yap. El se uită la mine și nu mă recunoaște. Adăugasem vreo 30 de kilograme la greutatea mea, de la ultima noastră întâlnire. Strig la el:

 • Yap!
 • …..tu ești Gelu? Nu te-am mai cunoscut! Te-ai îngrășat…..
 • După ce iese ne îmbrățișăm și apoi îmi prezintă familia sa.
 • Soția mea Hilda și băiatul meu Jap.
 • Gelu,…mă prezint și încerc să îi sărut mâna, gest la care Hilda și-o retrage.
 • Lasă că ea nu știe de obiceiul vostru cu pupatul mâinii, spune Yap râzând. Unde este parcarea aici?
 • De ce, eu am luat un taxi care ne duce pe toți…..
 • Eu am închiriat o mașină. Angajatul firmei m-a așteptat la coborâre și mi-a dat cheia și cheia niște hârtii.

  Cazare în regim hotelier la București, apartament 3 camere

  Cazare în regim hotelier la București, apartament 3 camere

Resemnat merg cu el după ce plătesc și dau drumul taxiului. Ne suim în mașină și Yap îmi cere adresa exactă pe care o introduce în GPS și apoi plecăm la drum. Drumul de la Otopeni până în centru a durat circa 40 de minute chiar dacă era noapte. Yap nu se grăbea mai ales că era pentru prima oară în România.

Ajunși în zona cu apartamentul parchează și urcăm sus în casă, unde ne aștepta soția mea. Intrăm și încep prezentările. Când l-am prezentat pe Yap soției mele acesta îi sărută mâna, sub privirile uimite ale soției lui, pentru că așa aflase de la mine că se procedează aici în România. În câteva cuvinte în Olandeză el îi explică soției ce este cu acest obicei, la care ea zâmbește.

După ce se fac comozi ne așezăm în livingul mobilat cu un colțar extensibil, doua cuburi-taburet, o măsuță de cafea, biblioteca, o comoda cu sertare și un televizor și începem să discutăm

 • O duci bine Gelu, ai cumpărat un apartament frumos.
 • De unde ai scos-o și pe asta. Este închiriat pentru venirea voastră. Al meu este mult mai mic și momentan este în curs de renovare.
 • De ce nu ai spus așa și veneam altă dată.
 • Știi ce, de 6 ani mă păcălești că vii la mine și acum să te amân?

După alte câteva schimburi de replici mergem cu toții la culcare pentru că se făcuse 3 dimineața.

Am mers în dormitoarele amenajate în culori plăcute si prietenoase unde paturile aveau lenjerie, perne, pilota si prosoape, curate și plăcut mirositoare.

Zilele următoare au fost pline cu excursii la mare și la munte, în locuri despre  care prietenii mei au avut numai cuvinte de laudă. La despărțire am primit invitația să mergem și noi în Olanda, dar cine știe când o vom îndeplini.

După plecare am continuat renovarea micului meu apartament.

Așa se poate rezolva o situație care la început se pare a fi fără ieșire.  Apelați și voi la nevoie la firme care oferă spre închiriere apartamente în regim hotelier, o soluție modernă și eficace.

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.