Cazul subcomisarului Marian Neagu rezolvat?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Cazul subcomisarului Marian Neagu rezolvat??!!! În urma demersurilor întreprinse de redacția noastră în privința aflării concluziilor referitoare la decesul  subcomisarului Marian Neagu din 19.07.2016 am primit din partea Direcției de sănătate publică Călărași următorul răspuns:

Urmare a solicitării dumneavoastră, înregistrată  la instituția noastră cu nr. 11681/30.08.2016 referitoare la decesul Subcomisarului de Poliție Marian Neagu vă comunicăm următoarele:

Cazul subcomisarului Marian Neagu rezolvat??!!!

        În data de 19.08.2016, ora 13, pacientul Neagu Marian, domiciliat în Oltenița, județul Călărași, s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Municipal Oltenița, acuzând arsuri retrosternale (cu debut în cursul dimineții), de asemeni acuza o tuse persistentă pentru care a efectuat o radiografie pulmonară și un control pneumologic în urmă cu câteva luni  (fără a i se recomanda tratament).

        În urma consultațiilor efectuate la camera de gardă a Spitalului Municipal Oltenița s-a constatat TA:dr 105/70ș st 100/70, EKG-RS90/min, fără modificări ischiemice, prezenta un suflu sisto-diastolic gr. II-III cu intensitate maximă în focarul aortic SPO2 97% spontan murmur vezicular diminuat bilateral. S-a recomandat efectuarea unei noi radiografii pulmonare. Pacientul după efectuarea radiografiei pulmonare a părăsit camera de gardă pentru un consult pneumologic la cabinetul dr. Pneumolog Popescu Niculina, după care a revenit în jurul orei 14:35 la camera de gardă, relatând concluziile medicului pneumolog și anume că nu există o problemă pulmonară ci una de natură cardiacă. Având în vedere că singurul medic cardiolog din spitalul municipal Oltenița se afla în concediu de odihnă, precum și în baza analizelor efectuate de pacient, i s-a eliberat acestuia Bilet de trimitere către ICC Iliescu cu diagnosticul de pericardită. Pacientul a fost avertizat ca nu trebuie sa conducă autoturismul și să ajungă urgent la serviciul cardiologie ICC Iliescu.

         În jurul orei 17 Spitalul Municipal Oltenița a fost informat de către ICC Iliescu București ca pacientul a fost diagnosticat cu anevrism disecat de aortă toracică și urma să fie operat, insa pacientul a decedat intraoperator.

 Cu stimă….

Pe lângă faptul că datele tehnice nu sunt interesante pentru cititori și nu văd rostul pentru care au fost comunicate, văd o tendință din partea celor care au redactat răspunsul ca să transfere răspunderea asupra medicilor de la ICC Iliescu.

Textul integral îl vedeți în imaginea de mai jos:

Cazul subcomisarului Marian Neagu rezolvat. Raspuns DSP Călărași

Cazul subcomisarului Marian Neagu rezolvat. Raspuns DSP Călărași

Mulțumim pe această cale. DSP Călărași pentru solicitudinea și promptitudinea cu care a răspuns cereri noastre.

Totuși răspunsul ridică niște semne de întrebare:

  1. Spitalul Oltenița este apt pentru a rezolva astfel de situații? Trebuie să mai moară și alți pacienți ca să se schimbe ceva? Faptul că pacientul a trebuit să părăsească spitalul pentru un consult pneumologic și apoi să revină în spital mă face să mă întreb de ce s-a făcut UPU din spital? Ce dotări are aceasta dacă pacienții trebuiesc purtați pe drumuri la diferite cabinete din afara spitalului.
  2. De ce medicul de la camera de gardă nu și-a dat seama de la început de gravitatea situației?! Oare lipsa de aparatură din spital nu este și ea o cauză?
  3. Medicul care și-a dat până la urmă seama de gravitatea situației, e drept cam târziu, de ce nu a trimis pacientul cu o salvare la București pentru că oricum ar fi fost supravegheat de persoane competente.

Cum vedeți în videoclipul de la început oficialitățile se laudă cu spitalul. Ceea ce nu vor să recunoască este că spitalul nu este în stare să dea rapid un diagnostic competent.

Întrebări fără răspuns? Concluzie, mortul este de vină!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte