ONG nou la Oltenița

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
ONG nou la Oltenița

ONG nou la Oltenița

Mult anunțata lansare a ONG¹-ului Ai voință-ai putere a avut loc astăzi la Oltenița în prezența a circa 70 de persoane. A fost plăcut și instructiv iar pentru mine a fost un semn că și fără ajutorul primăriei poți face ceva la Oltenița. Dl Marineață, calul de bătaie al ONG-ului cum i-a plăcut să se auto numească a fost  o prezență activă și plină de tact și diplomație. Alături de români am avut pe Prim – Vicepreședintele Organizației Femeilor UUR, dna Felicia Radu.

Deschiderea acestei asociații a fost binecuvântată de preotul Simion Costica, pe care lumea îl cunoște mai mult ca pe popa Costică, printr-o slujbă religioasă.

Deși dl Marineață a lansat invitație și primăriei Oltenița nu a venit nici un reprezentant al acestora.

O personalitate oltenițeană care a participat la eveniment a fost și domnișoara Drăgan Cristina, președinte AJSPT Călărași, și care a promis ca în calitatea sa de consilier va face propuneri în Consiliul Local Oltenița care să vină în sprijinul asociației. Totuși domnia sa a venit ca invitat reprezentând AJSPT Călărași.

Update 11.09.2016,  13:40

Ținând seama că astfel de inițiative sunt pline de speranțe, dar atunci când devin periculoase pentru sistem sunt înăbușite îi urez dlui Marineață  succes.

În speech-ul de deschidere domnul Marineață a amintit de unde s-a inspirat  în numirea acestei asociații. Dacă veți citi acest articol,  DAI VOINTA IEI PUTERE, veți vedea ce a vrut să spună gazda noastră din după amiaza zilei de 10 aug. 2016.

Îmi cer scuze că nu mai amintesc și pe ceilalți invitați, dar importantă a fost prezența lor și determinarea acestora să facă ceva bun.

Cu toate acestea prin țelurile pe care și le propune asociația par a rezolva toate lacunele lăsate de stat. Greu de atins acest scop. Să-i urmărim în acțiune!


¹O organizație neguvernamentală (abreviat ONG) este o instituție care lucrează independent față de activitatea guvernului, deși unele ONG-uri sunt parțial sau integral finanțate de acesta.În România, în Legea nr. 246/2005 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, se precizează că organizațiile neguvernamentale sunt persoane juridice constituite de persoane fizice sau persoane juridice care urmăresc desfășurarea unor activități în interes general sau în interesul unor colectivități locale ori, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte