Tu stii de unde provin diamantele care infrumuseteaza inelele de nunta si de logodna?





Tu stii. Iti propun o incursiune in lumea spectaculoasa a diamantelor, de la exploatare pana la momentul cand ajung sa fie folosite pentru a infrumuseta design-ul verighetelor si al inelelor de logodna. Provenind din surse ca depozitele aluviale sau pipe Kimberlite (blue ground – pamant albastru), diamantele parcurg o calatorie fascinanta pana la suprafata, aduse de lava vulcanilor mici, dar suficient de violenti.
Tu stii de unde provin diamantele
In pipele de sub vulcani, se gasesc nu doar fragmente de scoarta, ci si pietre pretioase. Denumirea rocii – kimberlit-, se trage de la numele orasului din Africa de Sud, Kimberley, unde in anii 1870 au fost gasite pentru prima data. Pe continentul negru s-au format, in urma unui indelungat proces, acum intre 600 de milioane – 3 miliarde de ani, cele mai bogate zacaminte de roci lamproite sau kimberlite. Conform statisticilor, din sudul Africii se extrag in jur de 49% din totalul de diamante de pe planeta. Daca esti intesat, poti afla mai multe informatii despre caracteristicile si cum se extrag diamantele.
Din pacate, desi se bucura de pretuire si admiratie, diamantele au constituit si cauza multor conflicte sau jafuri. Oricat de valoroase ar fi aceste pietre, nu justifica abuzurile care se comit in numele lor de personaje cu interese meschine, care cauta sa se imbogateasca, adesea recurgand la abuzuri inimaginabile la care sunt supuse atat persoane mature, cat si copii de varste mici. Este un peisaj deprimant, care s-a perpetuat si dupa abolirea sclaviei, continuand sa fie o problema majora in tari precum Congo, Angola, Sierra Leone, Namibia, Zimbabwe… Metodele inumane aplicate se caracterizeaza printr-un sadism atroce: salahorii sunt obligati sa ia medicamente cu puternic efect purgativ, pentru a nu inghiti diamante, lucreaza goi, nu primesc drept plata decat un blid de mancare neindestulator si au mainele legate in asa fel incat nu pot inchide palmele, pentru a-i descuraja sa fure, iar acestea sunt doar cateva din “strategiile” aplicate. In cadrul unui reportaj National Geographic, s-a afirmat ca razboiul diamantelor s-a soldat, doar in 2002, cu peste 4 milioane de victime, in ciuda faptului ca multe organizatii non-guvernamentale militau inca din anii ’90 pentru drepturile omului si pentru a demasca genocidul din activitatile de minerit.
La ora actuala, se estimeaza ca aproximativ 99,8% din pietrele destinate vanzarii sunt exploatate din zone unde nu au loc conflicte, iar traseul acestora poate fi verificat. Cu toate acestea, autoritatile spun ca “spalarea de diamante” este un fenomen real, pe care incearca sa il opreasca pentru a preveni introducerea acestora pe piata de desfacere drept “diamante pasnice”.
Compania ATCOM va ofera diamante la pret de importator, care provin din surse certificate. Pietrele cu care infrumusetam design-ul modelelor noastre de verighete aur si inele de logodna, provin direct de la bursele de diamante din Anvers (oras belgian din regiunea Flandrei), din Israel si de la fabricile de slefuit. Asadar, aveti toate motivele sa aflati mai multe despre oferta noastra de preturi, beneficiind de discount-uri avantajoase!
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.