Becuri și aplice LED

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Becuri și aplice LED.Bec LED 10W

Becuri și aplice LED.Bec LED 10W

Becuri și aplice LED. Dezvoltarea societății omenești a dus la creșterea consumului de resurse. Curentul electric, cea mai nepoluantă resursă,  a devenit o tot mai mare necesitate. Mintea omenească  încearcă acum să găsească moduri de economisire pentru că și această resursă are limite.

Becuri și aplice LED

De la apariția primului bec electric  care a fost inventat  în 1800 de Humphry Davy¹ până astăzi au fost nenumărate etape în dezvoltarea acestei surse de lumină.

Pentru că avem nevoie de lumină pentru activitățile noastre zilnice, pentru iluminatul străzilor, pentru activitatea industrială pe timp de noapte, oamenii de știință au găsit un consumator mic de energie electrică dar care produce lumină puternică: becuri led.

Pe piață se află aceste becuri fie independente fie sub formă de aplice led.

Becuri și aplice LED.

Becuri și aplice LED.

Beneficiul folosirii unor becuri led este imens. În primul rând consumul redus de energie electrică. Un bec led care consumă 10 W emite o lumină de intensitatea unui bec incandescent care consuma 100 W.  Alt avantaj este durata mărită a orelor de funcționare: > 30 000 de ore. La aceste becuri  primeşti garanţie de 3  ani. Sistemul de iluminat cu LED are o eficiență de peste 80%, convertind mai mult de 80% din energie în lumină, astfel că, practic, nu degajă aproape deloc căldură. Becurile cu LED au eficienţă ridicată, rezistenţă, nu conțin mercur. Singurul dezavantaj aparent ar fi preţul ridicat dar când faci socoteala în ceea ce privește economia de energie electrică şi durata de viaţă a becurilor eşti cu mult în câştig!

Pentru că moda se schimbă acum se poartă în cazul iluminatului interior aplice led. Aceste aplice led folosesc becuri led şi prin design dau un aspect uşor şi tineresc unei încăperi. Numai ca trebuie să alegi furnizorul, așa cum este MagicLED.ro

De curând am cumpărat şi eu două aplice led pentru apartamentul meu. Altă viaţă.


 

¹ El a inventat o baterie și a conectat la ea 2 fire si o bucata de carbon. Carbonul s-a aprins producând lumina. Acesta tehnica de obținere a luminii s-a numit arc electric. Se considera însă că lumina electrică a fost inventată consecutiv de 2 oameni: Thomas Edison în SUA și de Sir Joseph Wilson Swan în Anglia.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.