Sistemul parlamentar este unul demagogic

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Sistemul parlamentar este unul demagogic. Muammar al-Qaddafi

Sistemul parlamentar este unul demagogic. Muammar al-Qaddafi

În timp ce navigam pe internet am găsit următorul panseu atribuit lui Muammar al-Qaddafi : “Din moment ce sistemul parlamentar se bazează pe propagandă făcută de dragul voturilor, acesta este un sistem demagogic în sensul deplin al cuvântului, pentru că vorba poate cumpăra și manipula, iar cei săraci nu pot concura în campaniile electorale, numai bogații și care îi susțin pe bogați “

Sistemul parlamentar este unul demagogic

Sistemul parlamentar este unul demagogic.

Sistemul parlamentar este unul demagogic

Sistemul parlamentar este unul demagogic

Sistemul parlamentar este unul demagogic

Este o idee cât se poate de bine evidențiată și în societatea noastră. S-a creat o oligarhie ce își votează legi ce o protejează, așa cum a fost cazul lui Gabriel Oprea așa cum este cazul lui Petre Roman.

Gabriel Oprea a demisionat din parlament sub presiunea străzii la fel cum și-a dat și demisia din funcția de Ministru de Interne. Dar alături de Oprea vine un alt oligarh și el cercetat penal, Deputatul Sebastian Ghiţă care amenință în timpul protestelor că va organiza o contramanifestație mult mai numeroasă.

Cu Petre Roman este o altă poveste. Plenul Camerei Deputaților a votat, marți 20 septembrie, că fostul deputat PNL Petre Român își poate relua mandatul de deputat întrerupt în 9 februarie 2015 pe motiv de incompatibilitate, și ar urmă să primească și indemnizațiile restante din ultimul an și jumătate, în valoare de peste 90.000 lei. Este vorba de faptul că Petre Roman și-a întrerup mandatul de deputat  în februarie 2015 ca urmare a stării de incompatibilitate în care a fost găsit de ANI. După peripeții în instanță acesta a primit o hotărâre judecătorească care anula  raportului de evaluare ANI. Sentința nu este irevocabilă ea fiind contestată în recurs de Agenția Națională de Integritate (ANI). Deci în lipsa unei hotărâri definitive senatul a reacționat repunându-l în drepturi pe Petre Roman. În alte cazuri, în care dacă este este declarat recurs la o sentință,  această sentință contestată nu este pusă în aplicare. A acționa în baza unei hotărâri judecătorești nedefinitive creează un precedent periculos, în sensul în care tuturor persoanelor care contestă rapoartele de evaluare emise în sarcina lor să le fie întrerupte, se spune într-un comunicat ANI.

România a trecut și printr-un sistem totalitar, cel comunist. Atunci aici se naște marea dilemă : Cum vrem să trăim pentru că și Muammar al-Qaddafi are dreptate.

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.