Lifturi, scari rulante și altele

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Lifturi, scari rulante și altele

Lifturi, scari rulante și altele

Lifturi, scari rulante și altele

Un lift este un mecanism ce se mișcă pe direcție verticală și poate transporta persoane (și/sau materiale) între etaje (niveluri sau punți, la vapoare) într-o clădire sau în alte structuri, scutind persoanele respective de depunerea unui efort fizic ridicat pentru a urca sau coborî. Lifturile folosesc, în general, energia electrică pentru a se putea deplasa, sau o pompă hidraulică cu fluid pentru a ridica un piston cilindric.

Lifturi, scari rulante și altele

Primul lift comercial din lume a fost instalat de compania de ascensoare Otis în magazinul universal E.V. Haughwout & Co. din New York, în martie 1857

Lifturi, scari rulante și altele

Lifturi, scari rulante și altele

Montarea de lifturi în clădiri cu mai multe etaje este absolut necesară. Din păcate în orașul meu din 6 blocuri care au peste opt etaje numai două au lift. Celelalte de 10 etaje nu au. Este un lucru dureros când te gândești că persoanele de la etajul 10 nu pot coborî și sunt imobilizate în casă. Lifturile au fost montate, dar locatarii nu au vrut să mai cheltuiască cu repararea lor.

Totuși la noi în țară sunt  lifturi la preturi accesibile, iar pentru recondiționarea  unora vechi există programe în cadrul unor primării de subvenționare a unei părți din cheltuieli.

O firmă de renume în România este și IFMA¹. Firma MP IFMA s-a specializat în proiectarea și executarea  lifturilor pentru mașini, dar și pentru alte scopuri cum sunt cele pentru transport persoane, materiale, trotuare scări  rulante, etc.

Cu lifturi  proiectate şi construite de cei de la MP IFMA am urcat şi coborât la nivele diferite la Arena Naţională din Bucureşti unde lifturile  panoramice IFMA cu pereți integral din sticlă au fost soluția arhitecturală și funcțională perfectă, un atu în plus pentru ca stadionul să se ridice la standardele internaționale.

MP IFMA este o companie de ascensoare şi scări rulante care oferă soluţii pentru a deplasa oameni şi bunuri în interiorul clădirilor cât şi în alte spaţii urbane.


 

¹IFMA Întreprinderea de Fabricație și Montaj Ascensoare București ia ființă din unirea mai multor ateliere și întreprinderi de producție și montaj a luat fiinţă în anul 1961, la București, iar din 2009 a devenit parte din echipa internaţională a MP.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.