Liceu de arte la Olteniţa????
Liceu de arte la Olteniţa????? Nu vă miraţi din cauza titlului. Luni 19 septembrie am călătorit cu Trenul 15192, cu plecare din Olteniţa la ora 14:15, sosire Bucureşti ora 15:56. Linia este deservită de TRANSFEROVIAR CALATORI.
În compartimentul în care călătoream erau şi mai mulți elevi de liceu. Trei eleve s-au așezat lângă mine, ba chiar m-au împins spre geam ca să facă loc pentru încă o colege. Puţin iritat încerc o conversaţie civilizată cu ele.
—Ce faceţi fetelor, unde învăţaţi la Olteniţa?
—La Liceul de Arte îmi spune una dintre ele!
Fiind locuitor al Olteniţei am rămas surprins.
— Oooo, este bine şi cred că este nou. Învăţaţi despre pictură, muzică, istoria Artei? Ce învăţaţi?
Fetele mă privesc urât şi întrebător de parcă le-aş fi înjurat!
—Ce este asta? Noi învăţăm la coafură şi frizerie, accentuează fata, cu mândrie, a doua parte a răspunsului.
— Vom fi Stiliste de coafură (sic) spune alta. Plecăm să lucrăm afară!
Conversația s-a rezumat cam la atât, fetele făcând în continuare fotografii între ele, Selfy, discutând fără perdea și fără rușine despre băieți și sex.
După câteva minute văd ridicându-se de pe o banchetă învecinată o blodă slăbuţă, Marieta mi se pare că i-au spus colegele, şi care începe să dea cu pumnii şi picioarele, să zgârie cu unghiile un băiat şi el firav ce stătea în preajma ei. Nu am putut să aflu motivul reacției huliganice a fetei, dar limbajul ei trivial şi loviturile bine ţintite în gura băiatului, oferite cu mărinimie de picioarele ei micuţe, pline de energice şi de pumni aşijderea, m-au lăsat mut şi încremenit. Bătaia a durat mai puţin de 2 minute şi pur şi simplu nu am avut timp să reacţionez, cu toate că la un moment dat m-am trezit cu capul băiatului în poala mea.
După circa 10 minute apar şi agenţii de pază care însoţesc în mod normal trenul, dar în cu totul alt scop. Au început să interogheze un alt băiat în legătură cu identitatea lui, cu şcoala unde învaţă, etc. Despre bătaie nimic! Eu am încercat să le spun despre eveniment, dar agenţii nu m-au băgat în seamă, cu toate că aceştia l-au văzut pe băiatul plin de sânge. Până la coborârea elevilor am fost privit cu ostilitate de blonda vopsită şi cu ten arămiu care aplicase grava corecţie băiatului.
Întrebarea mea legitimă este următoarea: Ce au urmărit agenţii de pază pe camerele de supraveghere montate în fiecare vagon. De aici se naşte şi alta: Mai suntem în siguranță în acest tren? Când vor reveni bătăile şi beţiile care erau pe această rută când ea era deservită de CFR? Eu îmi pun serios întrebarea dacă să mai circul cu trenurile Transferofiar Călători pe ruta Bucureşti — Olteniţa. Cred că şi alţi la fel!
Liceu Tehnologic Ioan Ghica
〈Este vorba despre Liceul Tehnologic Ioan Ghica cu forme de învăţământ la zi şi la seral. Nivelul de învăţământ este liceu tehnologic şi învăţământ profesional – de 2 şi 3 ani- rută directă şi rută progresivă (Clasele IX- XIV) sursa www.artesimeserii.ro〉 —Anterior a fost cunoscută ca Şcoala de arte şi meserii care pregătea în formă de învăţământ profesional muncitori în diferite domenii. — Precizările au fost necesare pentru ca cititorii să înţeleagă interpretarea greşită, dată de eleva care mi-a răspuns, în ceea ce ce privește “Liceul de Artă“
Nu mă pot opri să nu îmi pun întrebări şi despre calitatea învățământului, cu modul în care elevii de la Liceul Tehnologic Ioan Ghica sunt educaţi. Comportamentul unora dintre ei în societate este execrabil.
Un om gospodar se cunoaşte de la poartă, dar site-ul Liceului Tehnologic Ioan Ghica face o impresie proastă de la început. În primul rând site-ul nu a fost actualizat, datele rămânând fixate pe anul şcolar 2015-2016 iar noi am intrat deja în anul şcolar 2016-2017. De fapt pe site scrie că ultima dată a fost actualizat pe 7 noiembrie 2015.
Update:
Spre deosebire de sistemul nostru de învățământ iată principiile de baza ale învățământului japonez
-
Din clasa întâia până in a 6-a se preda o materie”drumul despre bunul simț” în care elevii învață comportamentul civilizat și manierele de bun simț!
-
Nu rămâne nici un elev repetent din clasa întâia până la clasa a 7-a, fiindcă scopul este educația și implantarea principiilor și nicidecum învățământul și stocarea informațiilor!
-
Japonezii cu toate ca sunt considerați printre cei mai bogați oameni din lume, nu angajează femei de casa sau dădace pentru creșterea copiilor, părintii sunt primii răspunzători de educația copiilor!
-
Elevii japonezii, zilnic și timp de 15 minute fac curat in școlile lor împreună cu educatori, învățători și profesori, lucru ce a determinat apariția unei generații modeste și atente la fenomenul curățenie și igiena!!
-
Fiecare elev japonez are tot timpul la el periuța de dinți și își spala dinții după ce mănâncă și in acest mod învață de mic cum să se păstreze igienic!
-
Profesorii iau masa cu 30 de minute înaintea elevilor, ca să fie siguri ca mâncarea este buna și nu este alterata, fiindcă elevul este considerat viitorul țarii și trebuie protejat !!
Aplicând şi noi aceste principii nu vom mai avea monştri ca cei descrişi mai sus!
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.