Servicii de vidanjare la standarde înalte

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Serviciile de salubritate sunt la fel de necesare ca serviciile de alimentare cu apă sau energie electrică în fiecare localitate. Totuși un serviciu de salubritate fără servicii de vidanjare este incomplet.

Serviciile de salubrizare și de vidanjare sunt privite în România ca servicii rușinoase. Totuși în Japonia gunoierul este cunoscut sub numele de ”inginer sanitar” și are un salariu de 5000 până la 8000$. Pentru a ocupa acest post candidatul trebuie să treacă o proba scrisa și una orala!

Servicii de vidanjare la standarde înalte și în România

Utilitatea serviciilor de vidanjare ne face ca în momentele în care avem nevoie de ele să apreciem pe cei care desfășoară această activitate.

În ultimul timp imaginea aceea a unor mașini de vidanjare murdare și urât mirositoare s-a schimbat.

Săptămâna trecută am fost la un amic care stă în Ferentari, în sectorul 5 al Bucureștiului. Toți locatarii blocului așteptau o mașină de la vidanjare să le scoată apa din subsolul blocului și să desfunde conducta de scurgere ce lega blocul de magistrala stradală de canalizare. Amicul meu nu avea timp de mine, dar am rămas să văd și eu cum se face așa ceva la ei.

În scurt timp a apărut o mașină de la firma DinStef, mașina din imagine, curată și fără să degaje mirosul caracteristic unor astfel de utilaje. Locatarii blocului țipau se agitau, dar angajații firmei, trei la număr nici vorbă. Erau profesioniști!

Servicii de vidanjare la standarde înalte și în România

Servicii de vidanjare la standarde înalte și în România

Servicii de vidanjare la standarde înalte și în România

Servicii de vidanjare la standarde înalte și în România

Cu calm au deschis capacul de vizită la canalul de canalizarea stradală, s-au uitat și au coborât un furtun subțire  în interior. Ulterior am aflat că era un furtun de presiune care introducea apa și spăla mizeria solidificată,  ca să poată pleca „dopul”.  Așa nu se mai murdăresc angajații acre se ocupă cu vidanjări. Au dat drumul la instalația lor și după 5-6 încercări au spus: „gata și-a dat drumu’!”.

După această operație au spus că se va scurge toată apa din subsol. Utilitara a  plecat cu promisiunea de a reveni pentru a verifica nivelul de apă din subsol.

Au mai trecut seara târziu și au văzut că subsolul era golit de apă în proporție de 70-80%. Așa au decis să vină a doua zi dimineața să continue lucrarea.

Eu am rămas peste noapte la amicul meu, iar atmosfera din casă s-a destins după ce toți au observat că instalația de scurgeri din apartamente a început să funcționeze în parametri aproape normali.

Amicul meu este și președintele asociației de proprietari a blocului și mi-a spus că a făcut comanda pentru altă manevră, evacuarea apei din subsol cu pompa de pe mașină, dar pentru că specialiștii firmei au decis altceva, din discuția avută cu ei a rezultat că va fi o sumă foarte mică. Era foarte mulțumit și pentru prețul scăzut al intervenției dar și pentru rezolvarea situației dezastruoase în care se afla blocul.

Totuși există o nemulțumire colectivă în bloc împotriva celor care folosesc vasele de WC drept containere de gunoi. Sunt efectele încercării de urbanizare forțate impuse de regimul comunist. Există peste tot astfel de persoane inconștiente, dar despre aceștia altădată.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte