Identitatea națională un lux pentru români

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Identitatea națională la români un lux

Identitatea națională un lux pentru români!

 

Identitatea națională un lux pentru români. Articolul de mai jos mi-a fost inspirat de un alt articol apărut în Deutsche Welle. Chiar dacă articolul se referă la un eveniment ce a avut loc pe 27 08 2016 trebuie rememorat mereu  pentru a afla cine ne conduce. Am susținut acest guvern, dar se apropie anul și rezultate încurajatoare privind situația cetățenilor nu se văd.

Am pus mari speranțe în premierul Cioloș. Totuși întâlnirea de la Gura Humorului  m-a neliniștit:

Beata Szydło, Prim Ministrul Poloniei: Considerăm că trebuie întărit rolul Parlamentului European şi rolul statelor naționale, trebuie din nou definit rolul instituţiilor europene şi al Comisiei Europene, în special, conform estimării noastre a devenit prea politică, mai mult politică decât rolul pe care îl are desemnat în tratat.

Identitatea națională un lux pentru români

Dacian Cioloş Prim Ministrul României:„Deci sunt marje de manevră în limitele tratatului actual şi considerăm că pe termen scurt, pe termen mediu, trebuie să lucrăm în primul rând pe marjele pe care ni le lasă Tratatul în momentul de faţă. Cu siguranță în perspectiva următorilor ani va trebui să ne gândim apoi şi cum traducem anumite progrese ale funcționării instituțiilor europene şi ale unor politici comunitare şi în tratate, deci să ne gândim şi la modalitățile de a modifica aceste tratate, dar noi am prefera să ne concentrăm în perioada imediat următoare pe marjele pe care Tratatul ni le permite pentru a arăta că putem lua decizii de îmbunătățire a modului de funcționare a UE chiar şi în aceste limite pe termen scurt şi pe termen mediu”.

Acestea sunt nişte puncte de vedere exprimate de partea română, care pe mine mă îngrijorează. În acest fel Cioloş doreşte  ca România să sufere nişte modificări ireversibile de subjugare a Statului Naţional Român.

Toată stima pentru doamna  Beata Szydło, Prim Ministrul Poloniei cea care pune statul naţional mai presus decât interesele europene. În cazul României este vorba oare de un om vândut total altor interese decât cele naţionale. Aş vrea să cred că nu este aşa ceva, dar declaraţiile ulterioare şi modul de a acționa al lui Dacian Cioloş parcă vin să îmi întărească convingerea. Guvernul Cioloș ca toate guvernele postdecembriste, se pare că luptă împotriva   intereselor naționale ale românilor

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte