Principalele avantaje ale gestionarii deseurilor

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Termenul “gestionarea deseurilor” inseamna per asamblu organizarea deseurilor de la aparitie pana la stadiu final de eliminare. Acesta include inclusiv procesele de monitorizare si de reglementare. Cu totii atribuie termenul de “deseu” intr-o maniera globala unui numar mare de deseuri. De la deseuri municipale la deseuri agricole, de la reziduuri periculoase la deseuri speciale, toate se numesc la fel. Dar cu toate acestea, procedurile de management al deseurilor sunt diferite, difera inclusiv de la tara la tara.

Care sunt principalele surse de deseuri? Hartia, plasticul, sticla, metalele, materialele textile, deseurile organice, petrolul. Cand vorbim de gestionarea deseurilor ne referim la minimizarea si prevenirea cantitatilor de deseuri, reciclarea, incinerea si depozitarea lor.

Avantajele gestionarii deseurilor:

Pastreaza mediul inconjurator curat – acesta este cel mai mare avantaj al managementului deseurilor. Principalele efecte negative sunt poluarea aerului, poluarea apelor de suprafata, modificari ale fertilitatii solului si disconfortul vizual. Toate echipamentele existente pentru managementul deseurilor sunt motivul pentru care oamenii nu se imbolnavesc. Un mediu curat inseamna boli mai putine.

Reciclarea se face si la noi tot mai des – Printre efectele reciclarii amintim reducerea cantitatii de energie si de materii prime necesare fabricarii de noi produse si faptul ca reda circuitului economic importante cantitati de materie prima.
Crearea de noi locuri de munca – desi exista echipamente si masinarii, e nevoie si de forta de munca umana. Incepand de la colectare pana la pasul final de distrugere, fiecare pas necesita oameni care sa controleze si sa efectueze toate procesele.
Se raspandeste constientizarea importantei mediului – Gestionarea deseurilor este doar un start pentru o revolutie care va ajuta la conservarea planetei pentru nepotii si stranepotii nostri. O data ce oamenii invata sa recicleze chiar in casele lor, e mai usor ulterior sa ii determini sa participe si la alte activitati pentru conservarea mediului inconjurator.

Romania a inceput in urma cu 10 ani un amplu proces de management al deseurilor, dar din pacate inca suntem in urma fata de tarile occidentale. Romanii inca sunt reticenti si nu inteleg de ce trebuie sa sorteze gunoiul. In schimb, numeroase companii sunt tot mai dispuse sa isi insuseasca solutii de management al deseurilor. Au devenit constiente de importanta acestui proces si sunt dispuse sa achizitioneze echipamente si masinarii utile in gestionarea deseurilor.
Daca esti societate de salubritate, firma de colectare a deseurilor, hotel sau restaurant, reprezinti un un centru comercial sau un mall si esti in cautarea unui distribuitor de astfel de echipamente de management al deseurilor, AweCompactors comercializeaza prese de balotat pentru toate tipurile de deseuri, compactoare, tocatoare sticla si perforatoare PET toate produse de firmele Bergmann si MACFAB, germana si irlandeza, firme cu o vasta experienta in domeniu.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte