Bungee Jumping in Romania

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Bungee jumping

Bungee jumping la Râșnov

Bungee jumping-ul a apărut ca sport pe 1 aprilie 1979  când  David Kirke și  Simon Keeling au sărit de la o înălțime de 76 de metri de pe podul suspendat Clifton din Bristol. Bungee Jumping in Romania s-a dezvoltat mai mult după anii ’90 și există numeroase locații unde iubitorii acestui sport ce umple corpul de adrenalină, îl pot practica una din ele care mi-a plăcut este la Râșnov, lângă Brașov unde se pot face salturi de la 40 și 140 de metri. Aici coarda şi hamurile sunt puse la dispoziție de organizatorii acestor evenimente.

Desigur există şi alte locaţii unde te poţi duce cu materialele tale dar prezintă riscul de accidentări datorită faptului ca nu sunt verificate de specialişti.

De la Râşnov, mai precis Cheile Râşnoavei, este pe locul întâi in Europa de Est, si pe locul doi în Europa, după Elveția, cu posibilități de mărire pana la 155 m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in funcție de greutatea celui care sare.

Pentru bungee jumping îţi trebuie un curaj nebun, pentru că nu toată lumea este în stare să sară de la înălţime în gol.

Pentru bungee jumping in Romania se importă tot echipamentul necesar. Corzile sunt confecţionate din fire de latex foarte rezistente adunate paralel fără a fi răsucite, precomprimate într-un tub, strânse și legate  la intervale regulate. Cârligele sunt atașate în siguranță la capetele lor.

Bungee jumping-ul a dezvoltat două industrii în jurul său: una turistică şi alta care se ocupă de confecţionarea echipamentelor

Bungee jumping în România se mai practică şi în alte locuri, dar aici la Cheile Râşnoavei ai avantajul că acesta se află în mijlocul naturii.

Cu scop  comercial au început să fie organizate sesiuni de bungee jumping  de neo-zeelandezul, A J Hackett, care a făcut prima sa săritură  de podul  Greenhithe din  Auckland în 1986. În anii următori, Hackett a efectuat un număr mare de salturi de pe  poduri și alte structuri (inclusiv Turnul Eiffel), acestea ducând la apariţia unui public şi pentru acest tip de și deschiderea primului site-ul din lume despre  bungee comercial. Hackett rămâne unul dintre cei mai mari operatori comerciali, care produce şi echipamente.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.