Fatete dentare din ceramică

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Fatete dentare din ceramică

Fatete dentare din ceramică

 Fatete dentare. Îmi aduc aminte cum tatăl meu a trebuit la un moment dat să facă niște lucrări dentare pentru completarea danturii cu dinții lipsă. Durerile care îl cuprindeau noaptea erau ceva ce m-a marcat și apoi când am avut și eu aceleași dureri le-am înțeles. Lucrările cu coroane necesitau o polizare repetată a unui dinte bun și apoi dinții se îmbrăcau cu un material numit viplă.

Erau alte vremuri și nici aparatura medicală nu era asemenea celei de acum și nici prea multe clinici dentare.

Fatete dentare din ceramică

De curând un bun amic după ce a avut probleme cu dantura, în urma unui accident auto,  a hotărât ca să o și înfrumusețeze cu fațete dentare din ceramică.

Tehnica aceasta a fațetelor din ceramică este relativ noua la noi și numai câteva clinici din România o practică. Fațetele dentare sunt lucrări protetice dentare care acoperă doar parțial dintele, procedeul fiind astfel mai puțin invaziv față de îmbrăcarea dintelui cu o coroană.

Ca o curiozitate, nu știu de ce amicul meu se teme de radiografie dentara mai mult decât de intervenția stomatologului. Amicul căuta să se eschiveze de la radiografie dentara, folosind tot felul de scuze care de care mai puerilă. Dacă doreai să râzi de el trebuia doar să îi spui hai să faci o radiografie dentara.

În cele din urmă mergând la Clinica Citydent, una dintre clinicile din România care efectuează fațete dentare din ceramică, a făcut și radiografiile necesare. Tot acolo a pus și fațetele din ceramică, o lucrare revoluționară în opinia mea. Fațetele din ceramică permit realizarea unor tratamente de  protetică dentară care să imită perfect dinții naturali sănătoși.

Radiografiile dentare făcute la Citydent a ajutat medicul stomatolog să își formeze o părere despre extracțiile pe care le avea de făcut, implanturile unde erau necesare și despre folosirea fațetelor din ceramică.

Pe perioada tratamentului nu am prea avut ocazia să mă întâlnesc cu amicul, dar la puțin timp după ce a terminat lucrarea ne-am întâlnit. M-a întâmpinat cu un zâmbet strălucitor, alb. Era mulțumit ca a scăpat de „greu” cum zicea el. Mai avea să treacă ceva timp până când să se obișnuiască cu noua dantură, dar era voios nevoie mare.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.