Poliamida și roțile

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Poliamida și roțile

Poliamida și roțile

Poliamida și roțile . Inventarea roții  a fost un imens pas al umanității. Prin apariția roți s-a dezvoltat comerțul și mișcarea oamenilor pe uscat. Au trebuit să fie construite și drumuri, poduri și alte căi de comunicație. Cea mai veche reprezentare a unui vehicul cu patru roți și două axe a fost descoperită în Polonia, fiind datată aproximativ acum 5.500 de ani.

În partea nordică a Caucazului au fost descoperite mai multe morminte, datând din jurul datei de 3.700 î.e.n., în care s-au găsit oameni îngropați în vehicule cu roți, cu o axă

În spațiul european, roata începe să fie folosită prin 4.000 î.Hr. Extinderea acesteia este condiționată de construirea unor drumuri pe care vehiculele cu roti sa poată fi folosite pe distante lungi.

În decursul mileniilor roata a evoluat și acum este indispensabilă civilizației moderne fiind folosită de la roțile pentru automobile până la roțile dințate pe care le găsim la ceasuri.

Poliamida și roțile

După această scurtă istorie a roții vreau să vă vorbesc despre roțile de poliamida¹.Dacă vă uitați la toate cărucioarele de piață care le trag unii după ei să știți că roțile lor sunt de poliamida, în majoritatea cazurilor produse de compania  Tente.

Cum am ajuns să aflu despre aceștia și să cumpăr de la este o poveste interesantă.

Am un prieten care la firma lui folosește schele cu roți. Urmare a folosirii îndelungate roțile inițiale s-au uzat. Pentru că în activitatea sa de bază era foarte ocupat m-a angajat pe mine să mă ocup cu repararea acestora. Așa am ajuns să caut pe net și am dat peste firma mai sus amintită unde am căutat și am găsit roțile de care aveam nevoie.

Pentru că prietenul meu folosea schelele și în zone în care era interzisă apariția scânteilor în loc de roți de oțel am ales roți de poliamidă.

După ce am găsit și m-am hotărât ce role și câte să cumpărăm ma duc la prietenul meu și îi spun:

  • Gelule avem nevoie de X roți la prețul Y.
  • Dar de ce atâtea?
  • Te rog vino la atelier și să vezi câte sunt desfăcute și inutilizabile!
  • Te cred pentru că dacă nu aveam încredere nu te angajam. Hai să reparăm o parte din schele pentru ca am nevoie urgentă de ele și celelalte după ce încasez banii pe lucrarea asta.
  • Bine Boss! J Cate schele vrei?
  • 10…..ba nu 11 că ….da 11.
  • OK boss!
  • Fi serios și termină cu miștoul.
  • Bine gata, în trei zile le ai gata. Am nevoie să primesc roțile și cred ca mâine seară le pot primi.
  • Bine dar vezi că îți ia un om pentru că am nevoie de el. Poți să îi iei pe toți pentru că am încheiat pregătirile! Mi-i dai înapoi când primim roțile.

Odată ce am primit permisiunea fac comanda la cei de la Tente care îmi promit că voi primi piesele în 24 de ore.

La termenul stabilit a fost gata repararea schelelor așa că prietenul meu a putut să își onoreze comanda pentru clienți săi .


¹POLIAMÍDĂ, poliamide, s. f. Numele unor mase plastice obținute prin policondensare sau polimerizare și folosite la fabricarea fibrelor sintetice. [Pr.: -li-a-. – Var.: poliamíd s. n.] – Din fr. polyamide. Sursa: Dex On line

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.