Tara in tara sau hotia pe fata

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Tara in tara sau hotia pe fata

Tara in tara sau hotia pe fata. bnr-a-publicat-marti-un-curs-de-referinta-in-scadere-usoara-la-4-4416-lei-euro_size9

Tara in tara sau hotia pe fata

Tara in tara sau hotia pe fata. Unele companii  străine cere lucrează pe teritoriul României practică scumpiri lunare a tarifelor. Astfel Telekom, Vodafone, Orange și alte companii de comunicații încheie contractul în Euro cu plata în lei la cursul de schimb din data. Devalorizarea leului a dus la scumpirea unui abonament în ultimele 12 luni cu 1,8 % la care se adaugă și valoarera suplimentară a TVA pentru cei 1,8% și avem o valoare reală a scumpirii este de 2,8%. Ținând seama de faptul că în unele luni valoare euro a fost la 4,6-4,7 lei  față de ce este acum 4,4949, în acele luni prețul facturilor a fost cu mult mai mare.

Acest sistem de facturare este unul care pune în dificultate multe companii care lucrează numai în lei și la car4e o scumpire se cunoaște. Cred că oficiul concurenței ar trebui să se sesizeze, dar şi ANPC.

Nu spun ca ceilalți lucrează corect dar aceasta este o creștere mascată a prețului o înșelare cu intenție a consumatorului.  Toate marile companii multinaționale practică această politică mascată a creșterii prețurilor.

Vă închipuiți ce se poate întâmpla cu prețurile în cazul unei prăbușiri a leului ca în cazul cu francii elvețieni. Și aici vreau să spun că aceeași practică este și în cazul multor investitori imobiliari unde clienții plătesc lunar rate majorate în lei.

În aceste cazuri guvernul a trebui să emită o lege prin care orice companie să nu mai poată încheia contracte în Euro  transformați în lei la  cursul zilei. Aceasta cât veniturile românilor sunt în lei.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.