Gazduire site-uri. Firme românești în domeniu

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Gazduire site-uri

Gazduire site-uri

Gazduire site. Dezvoltarea rapidă a internetului a dus la apariția a tot mai multe forme de prin care indivizii să își exprime opiniile, ideile. La început au fost blogurile pentru  că un site era foarte scump. Acum s-a organizat o piață  a domeniilor găzduite ce se întinde într-o rețea pe întreg pământul.

Găzduirea web (în engleză: web hosting) este un serviciu oferit atât companiilor cât și persoanelor particulare.  Acest lucru le permite acestora să își publice un sit web în Internet – să îl pună la dispoziție în web “vizitatorilor”, online. Furnizorul acordă clientului spațiu de memorare pe un server conectat la Internet și de obicei aflat fizic într-un centru de calcul.

Gazduire site

În domeniul găzduirii cel mai întâlnite sunt următoarele tipuri:

  1. Găzduire gratuită, un tip de găzduire care prezintă foarte multe limitări și deseori reclame găzduiește reclame
  2. Găzduire împărțită (shared) atunci când site-ul este amplasat pe un server ce mai susține alte site-uri ce împart resursele și sunt deseori limitate.
  3. VDS sau Virtual Server sau Virtual Private Server (VPS), serviciul acesta împarte resursele unui server către mai multe mașini virtuale.

Reseller: Permite utilizatorului să “vândă” la rândul acestuia, pachete de găzduire persoanelor terțe.

Și în România ca oriunde în lume s-a dezvoltat domeniul reseller-ilor și au apărut nenumărate firme romanești pentru găzduire web, dar care oferă și domenii.

Prețul acestor găzduiri diferă în funcție de tipul și mărimea site-ului, de domeniile ce se vor găzduite, dar și de  mărimea și vizibilitatea serverului.

Site-urile de mici dimensiuni își consumă repede spațiul și atunci trebuie achiziționat un spațiu suplimentar.

Iată un exemplu de cum arată unul din cele mai mici site-uri oferite cu domeniu de găzduire :

     Site cu    1.22/ lună

150 GB Trafic lunar

3 GB Spatiu HDD

1 Domeniu Găzduit

Baze de date nelimitate

Adrese email nelimitate

Suport tehnic 24/7

Din domeniul site-urilor sunt și magazinele online. Acestea sunt niște site-uri mai complexe care necesită mai multă muncă la crearea și găzduirea lor

Este drept că pentru a deține un site trebuie să stăpânești unele cunoștințe de programare și mai ales de bună cunoaștere a limbii în care vei scrie pe site-ul tău.

Am făcut în ultima parte vorbire despre site-urile personale diferite de bloguri. De fapt cele mai multe site-uri din România sunt cele  personale.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.