Valoarea tichetului de masă creşte până la 15 lei

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Valoarea tichetului de masă

Valoarea tichetului de masă și pensia

Valoarea tichetului de masă creşte până la 15 lei.

Deputații au decis majorarea tichetului de masă până la 15 lei, față de 9 lei cât este în prezent, angajatorul putând să aleagă dacă va păstra valoarea actuală a tichetului sau îl va majora.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 250 de voturi “pentru” şi 2 abțineri.

„Este inițiativa unor colegi de-ai noștri prin care se propunea posibilitatea măririi (valorii tichetului de masă-n.r.) până la 13 lei, rămânând valoarea actuală în vigoare şi doar posibilitatea angajatorului de a mări valoarea acestor tichete. A fost un amendament al doamnei Andreea Paul care a crescut valoarea la 15 lei. A fost adoptat”, a declarat președintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, după adoptarea amendamentului.

Guvernul nu a susținut majorarea valorii tichetului de masă.

„Guvernul se opune tot timpul în perioade electorale unor astfel de măsuri, dar eu sper că nu are un impact decât benefic asupra bugetului țării pentru că aceste tichete vor fi cheltuite în comerț, sunt purtătoare de TVA, de venituri în plus la buget”, a declarat Solomon cu privire la poziția Guvernului față de proiectul de lege.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz, iar legea va merge spre promulgare la președinție

Sursa: Gândul

Valoarea tichetului de masă

Știrea vine să confirme ideea că parlamentarii sunt înnebuniți ca să adune voturi.  Pe fondul acestor pomeni electorale sigur vor să îngrădească posibilitatea altora noi să ajungă în parlament.  Mai deunăzi am auzit doi bătrâni discutând pe stradă, în peri0ada când se discuta despre  redeschiderea dosarului revoluției :

-De ce dau ăștia în Iliescu?  Iliescu ne-a dat casele de la bloc, ne-a dat pensii, Ponta ne-a dat înapoi pensiile pe care ni le-a luat Băsescu.

-Da măi tataie dar mai poti trăi cu pensia de la Iliescu, l-am întrebat revoltat de o asemenea atitudine? Ți-a murit vreo rudă la revoluție?

– Ce știi tu, Iliescu și PSD ne-a dat totul.

L-am lăsat atunci în mulțumirea sa şi am plecat, văzând că astfel de persoane hotărăsc soarta ţării. Da, pentru că ei sunt nucleul de bază al votanților PSD.

Astăzi după ce am citit articolul din Gândul, aş fi vrut să îl întreb pe bătrân dacă este mulţumit de situaţie. Şi mi-am adus aminte şi de altceva, o scenă petrecută la metrou acum câteva zile: O doamnă, distinsă totuși îmbrăcată sărăcăcios,  i-a spus unei alte persoane mai tinere de care se despărțea: “săru′ mâna, săru′mâna să îţi dea Dumnezeu sănătate“.  Ulterior călătorind cu acea doamnă, o profesoară ieşită la pensie,  pâna la staţia finală a metroului am aflat că are soţul foarte bolnav, este internat la spital şi pensiile lor se duc pe medicamente şi tratament, iar de mâncare nu prea mai au. Fata aceea tânără avea pe mama ei internată la acelaşi spital şi acolo s-au cunoscut. Acea tânără a ajutat-o pe doamna distinsă în mai multe feluri și din cauza aceasta manifesta atâta recunoștință.

În acest an angajații au  beneficiat de mărirea salariului minim pe economie şi acum de această majorare a valorii bonurilor de masă. În acest fel diferența dintre veniturile unui pensionar obişnuit şi ale unui angajat se  mărește, pentru că pensiile nu au mai fost mărite de o bună bucată de vreme. Pensionarii au fost întotdeauna o masă de manevră, dar acum chiar se dorește exterminarea lor. Se uită faptul că pensionarii de azi au construit tot ce au furat profitorii de astăzi, acești ciocoi noi tip  Dinu Păturică.

O ţară care nu îşi respectă bătrânii nu are viitor.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.