Unirea cu Basarbia de ce?






Unirea cu Basarbia de ce? Rezultatele unui sondaj de opinie realizat între 6 și 16 în octombrie foto: captură facebook Sondajul arată opinia antireîntregire

De ce mai sunt astfel de demonstrații? Sursa Foto: Arhiva Ziare.com
Sub acest titlu site-ul de limbă rusă, bloknot-moldova.md publică rezultatele unui sondaj de opinie pe care l-a făcut luna aceasta,între 6 și 16 în octombrie. La aceasta au participat 1109 respondenți au participat la 82 de locații din întreaga țară. Precizia este de +/- 2,9%.
72% dintre cetățeni Republicii Moldova cred că limba de stat trebuie să se numească limba moldovenească
Acest lucru este demonstrat de rezultatele sondajului “Barometrul de Opinie Publică”, care au fost prezentate joi, 20 octombrie.
Respondenții au fost rugați să spună cum ar trebui, în opinia lor, să fie numită oficial limba de stat a Republicii Moldova. 72,2% au răspuns cu încredere: limba de stat a Republicii Moldova trebuie denumită limba moldovenească.
În același timp,22,8% au susținut că denumirea corectă a limbii de stat a țării noastre – româna. 4,6% dintre respondenți au declarat că nu au știut răspunsul la această întrebare, iar 0,4% cred că limba noastră națională ar trebui să fie numit altfel decât moldovenească și română.
Unirea cu Basarbia de ce și pentru cine? Întrebare care se impune.
Acest trend al răspunsurilor la aceste sondaje este datorat lipsei de acțiune a Bucureștiului în această problemă, acțiunile fiind mai mult declarative. Și mai este un lucru pe care mulți nu îl iau în seamă. Foarte mulți basarabeni au primit cetățenie română așa că pot călători liber în Europa. Pentru ei unirea nu mai este o necesitate stringentă.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.