Presedintele filipinez taie macaroana americanilor

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Presedintele filipinez taie macaroana americanilor

Presedintele filipinez taie macaroana americanilor

Presedintele filipinez Rodrigo Duterte a anunțat joi “separarea” de Statele Unite si realinierea tarii sale cu China, transmit agențiile internaționale de presa, preluate de Agerpres. Titlu de o şchioapă pe site-urile de ştiri. Printre cele spuse de aceasta la Beijing, unde a condus o delegație de peste 200 de oameni de afaceri, pentru a deschide calea unei noi alianțe, în locul celei tot mai deteriorate cu SUA, transmite Reuters. Ministrul filipinez al comerțului, Ramon Lopez, a anunțat ca pe parcursul vizitei vor fi semnate acorduri in valoare de 13,5 miliarde de dolari.

Printre declaraţiile sale voi cita:

Îmi anunț aici separarea de Statele Unite. Atât in termeni militari, poate nu si sociali, dar si in termeni economici. America a pierdut”

“M-am realiniat la curentul dv. ideologic si poate voi merge şi în Rusia, sa discut cu președintele Putin si sa-i spun ca suntem trei contra restului lumii – China, Filipinele si Rusia. E singura cale” El a adăugat ca Filipinele si China au convenit sa îşi rezolve prin negocieri disputa teritoriala privind Marea Chinei de Sud.

Presedintele filipinez taie macaroana americanilor

Aceasta ar fi ştirea. Aceeaşi ştire este analizată în publicaţia online Deutsche Welle. Aici sunt scoase în evidenţă pierderile pe care le suferă SUA ca urmare a acestui gest unilateral:

„În noua situaţie, întreaga strategie transpacifică a Washingtonului ameninţă să se năruie, fiindcă scopul ei principal este împiedicarea expansiunii chineze. SUA este surprinsă de această evoluţie într-un moment dintre cele mai neprielnice. Şeful Casei Albe, Barack Obama, devine tot mai neputincios în materie de politică externă în aceste ultime săptămâni de mandat. În plus, şi după alegeri, noua administraţie va avea nevoie de timp pentru a se repoziţiona în faţa Chinei în Asia de Sud-Est.”

Tot în acest articol se mai spune: „Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a îndrăznit s-o rupă definitiv cu SUA, puterea protectoare de decenii. În plus, ruptura s-a petrecut  printr-un afront diplomatic fără precedent.”

Aceste ultime remarci vin din ţara care este partener NATO cu SUA, Germania . De ce toţi sunt aşa de deznădăjduiți? Pentru că s-a creat un precedent. Acum orice ţară care se află într-o alianţă cu SUA se poate retrage din aceasta.

Să ne bucure sau nu pe noi românii această situaţie? Nu cred! Cu toate că SUA îşi va îndrepta toate eforturile pentru recăpătarea influenţei pierdute, se vor concentra şi pe Europa şi s-ar putea să ne aşteptăm şi la gesturi mai dure din partea americanilor. Sigur serviciile americane, CIA vor încerca să îl asasineze pe preşedintele filipinez Rodrigo Duterte. Asta este metoda de lucru americană.

Şi americanii trebuie să fie atenţi şi la altă ţară care este curtată de Rusia: Turcia.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.