Vremea pomenilor electorale

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Vremea pomenilor electorale

Vremea pomenilor electorale. Legea celor 102 taxe.

Vremea pomenilor electorale. Astăzi a trecut  prin parlament fiind adoptată, Legea lui Dragnea cum a fost supranumită legea prin care se încearcă eliminarea a 102 taxe. Proiectul prin care Liviu Dragnea propune eliminarea a 100 taxe nefiscale a bătut toate recordurile de rapiditate în procesul de validare, dezbatere și vot din Parlamentul României. (doar vin alegerile)

Legea a trecut luni fără probleme de Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, după ce a fost votată în regim de urgență și de Senat în urmă cu o săptămână. Totuși comisia a scos din proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea măsura care pasa la Guvern finanțarea TVR şi Radio România. Practic în doar două săptămâni de la introducerea în Parlament, proiectul electoral al PSD este la un pas de a deveni lege, urmând să fie trimis ulterior spre promulgare președintelui Iohannis. Camera Deputaților este for decizional. Liviu Dragnea a cerut astăzi în plenul Camerei Deputaților să se elimine taxele pentru radioul public și televiziunea publică, mai exact să se păstreze până la urmă această prevedere din proiectul său de lege, după ce luni comisia de buget votase în unanimitate că această taxa să rămână în vigoare.

Vremea pomenilor electorale

După legea privind „Scutirea pensionarilor de la plata impozitului  pe venit și a CAS”,  „Legea conversiei creditelor în franci elvețieni”, a venit și această lege cu care se încadrează în pomenile electorale.

De fapt vor rămâne doar legi care nu vor fi promulgate, doar discutate în parlament doar pentru propagandă electorală. Și chiar dacă se vor aproba, ele vor fi aplicate de noul guvern după alegeri și sigur că atunci observând că nu sunt surse de finanțare se vor modifica până li se va anula efectul.

Deci eu nu cred că aceste legi cu impact mare la persoanele cu venituri modeste vor deveni și aplicabile. Nu sunt decât perdele de fum ale PSD înainte de campania electotrală.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.