Motoare pentru pompe submersibile

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Motoare pentru pompe submersibile

Motoare pentru pompe submersibile

Motoare pentru pompe submersibile.

Îmi aduc aminte cum în urmă cu 30 de ani căutam de multe ori pompele electrice submersibile Kama, așa cum le spuneam, de proveniență

Motoare pentru pompe submersibile

Motoare pentru pompe submersibile

URSS. Pentru că ele erau totuși puține pe piață știu că de multe ori negăsind motor de schimb sau alte sub ansamble se făcuse o industrie ascunsa în repararea acestor pompe, rebobinarea motoarelor, etc. Țin minte că în uzina unde lucram se puteau face toate subansamblele acestei pompe, unii dintre meseriași chiar asamblând așa ceva și apoi punându-le în vânzare pe sub mână  ca pompe noi. Pentru ca erau considerate ca marfă de contrabandă nu mai aveau garanție. E de la sine înțeles că ele erau executate din materiale sustrase de la uzină. Acele pompe erau folosite de obicei la țară pentru irigat grădinile de zarzavat din curțile oamenilor.

Astăzi pe piața românească au apărut o mare varietate de pompe submersibile care pornesc de la cele pentru alimentarea cu apă din puțurile din curțile oamenilor până la cele care extrag resturi menajere din subsolurile blocurilor, pompe de ape murdare.

Pentru fiecare pompă  astăzi se găsesc piese de schimb. Există și posibilitatea de a repara motorul ars sau defect, dar pentru ca să te bucuri de o calitate sporită a reparației cât și de posibilitatea de a folosi un timp îndelungat pompa cel mai ușor este să cumperi, atunci când s-a ars motorul unul nou. Chiar dacă inițial ți se pare scump investiția se recuperează rapid prin calitatea reparației și prin creșterea duratei de folosință.

Motoare pentru pompe submersibile

Daca vrei mai multe informații despre   pompe electrice, dar  despre acest produs vezi aici mai multe informații.

Schimbarea unui motor de pompă submersibilă a devenit un lucru extraordinar de simplu în cazul pompelor submersibile de azi. Dacă reuşeşti să îl demontezi știi fără îndoială să îl şi montezi la loc.

Cu toate acestea am avut un vecin de la ţară, unde am o căsuţă, căruia i s-a ars motorul de la pompa submersibilă. I s-a ars din vina lui pentru că a lăsat pompa să funcționeze foarte mult fără apă. Pentru că era o vară mai secetoasă, nivelul pânzei freatice a scăzut aşa că pompa a rămas fără apă.

Motoare pentru pompe submersibile

Motoare pentru pompe submersibile

A scos-o din puţ şi a dus-o la service-ul care era indicat în certificatul de garanţie. Angajaţii au refuzat să repare pompa gratis cerând bani pentru acest lucru. Era vina clientului.

S-a întors acasă supărat foc şi s-a chinuit ore în şir să o demonteze, cu intenţia de a rebobina motorul. Într-un târziu vine la mine la poartă să îmi ceară ajutorul:

 • Vecine, vrei să mă ajuţi să repar pompa asta că nu-i dau de cap?! Apoi îmi istoriseşte păţania cu service-ul.
 • Sigur do’n doctor! Era doctor şi avea acea casă la ţară ca o casă de vacanţă.
 • Scule lasă ca am eu, zice el.

Ajuns la faţa locului văd întinse zeci de chei şi cheiţe, şurubelniţe, prese de extras rulmenți, etc. Mă apuc şi în cinci minute îi scot motorul afară din pompă. Rămâne uluit.

 • Cum ai făcut vecine că m/am chinuit toată după amiaza.
 • Simplu, uite de aici şi de aici slăbeşti, desfaci acolo şi scoţi motorul afară. Dar să ştiţi că vă trebuie motor nou pentru că asta nu se mai poate repara. Uitaţi ce s-a albăstrit aici metalul de la căldură.
 • Atunci ce fac, cumpăr alta nouă?
 • Nu dar găsiți motor nou la Shop-Einstal și se montează la fel de repede.
 • Mulțumesc vecine. Merg chiar acum la calculator și fac comanda.
 • Aveți grijă ce comandați că o cifră mică sau o literă de la cod schimbă tot.
 • Hai vecine la mine în casă să faci dumneata comanda.
 • Bine!

Și iau codul exact de pe motor, dar și de pe pompă și facem comanda. Dar cu montajul vă povestesc altă dată.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.