Aparate dentare si tehnologii inovatoare

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Aparate dentare si tehnologii inovatoare. De multe ori am urmărit la Tv filme americane, în care copiii erau complexați de un aparat dentar pe care îl purtau, confecţionat din fel de fel de sârme şi care în gura lor, pe lângă disconfortul fizic pe  care îl provocau erau şi inestetice. Asta era posibilitatea stomatologilor de acum câteva decenii bune!

Aşa cum alte elemente ale tehnologiei au avansat şi serviciile  de stomatologie au avansat încât astăzi pentru probleme în care este nevoie de corecție dentara, se poate interveni prin folosirea unui aparat dentar safir invizibil. 

Aparate dentare si tehnologii inovatoare

Specialişti în acest domeniu se găsesc la Clinica Trident din Bucureşti, Str. Louis Pasteur nr 1A.

Aparatele dentare sunt, în primul rând, mobile sau fixe. Chiar daca sunt purtate pe perioada tratamentului de corecție dentară, tipul cauzei poate determina ce fel de aparat îi este potrivit unui pacient. Apoi, in funcție de intensitatea problemelor, acestea pot fi alese cu grijă de medic şi pacient dintre cele mai noi modele disponibile.

Aparate dentare si tehnologii inovatoare

Aparate dentare si tehnologii inovatoare

De multe ori aparatele clasice pentru corecție dentară sunt traumatizante din punct de vedere psihic pentru copilul care le poartă, dar pot provoca şi un disconfort major din diferite cauze.

O noutate in domeniul ortodonției o reprezintă opțiunea pentru un aparat dentar de safir. Sunt fabricate din safir mono-cristalin pur şi sunt transparente. Se integrează perfect într-o dantura de culoare alba şi sunt mai confortabile decât cele metalice. Un astfel de produs poate fi folosit si de persoane care în urma unor afecţiuni stomatologice grave trebuie să poarte acest aparat, iar  jobul lor nu le permite un aparat clasic. La capitolul aparat dentar preț, acesta nu este cu mult diferențiat fata de cel metalic.

Cel mai important în efectuarea unui tratament stomatologic este alegerea specialistului care urmează să îţi facă intervenţia, ştiut fiind că cei care au avut experienţe neplăcute în trecut privesc pe medicul stomatolog cu teamă.

Tot despre stomatologie se spune că este boala „bărbierilor”  pentru că în urmă cu un secol şi ceva afecțiunile stomatologice erau tratate de frizeri în magazinele lor iar aceștia mai erau denumiți şi bărbieri. Atunci nu existau nici un fel de mijloace de prevenţie în stomatologie. Astăzi am ajuns la acest avans tehnologic de care vorbim.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.