Instrumente de scris pentru cei mici

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Instrumente de scris pentru cei mici

Instrumente de scris pentru cei mici

Instrumente de scris pentru cei mici

Instrumente de scris pentru cei mici

Instrumente de scris pentru cei mici. Vremea scrisului pe hârtie a cam trecut. Acum cele mai multe lucrări se fac pe calculator şi lucrarea finală apare de multe ori fără greşeli. Totuşi pentru a învăţa să scrie prichindeii noştri au nevoie de stilouri şi creioane  pentru a deprinde acest meşteşug.

Notiţele scrise la calculator, metodă mai rapidă decât scrisul de mână, nu facilitează o bună înţelegere a cursurilor. În schimb, scrisul de mână al notiţelor permite trierea lor mentală şi, prin urmare, păstrarea mai bună a informaţiilor importante.

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că deşi tinerii scriu mai repede pe laptop, o fac mai puţin inteligent şi nici nu poate fi vorba despre o sinteză a informaţiilor, cum se întâmplă în cazul când scriu de mână.

Chiar dacă  vremea tocului cu călimară şi peniţă a trecut de mult şi pare ceva desprins din istorie. Îmi aduc aminte că în clasele primare când învăţătorul mă vedea scriind cu un stilou mă certa, iar în cazul unui pix mi-l confisca chemând-mi părinţii la şcoală. Datorită acestor exigenţe astăzi am un scris frumos, caligrafic.

Instrumente de scris pentru cei mici

Am fost invitat la o şedinţă cu părinţii, unde am ţinut locul tatălui pentru nepotul meu. Învăţătoarea ne sfătuia printre altele,  să cumpărăm stilouri pentru copii, scopul fiind ca scrisul lor  să devină mai frumos. Atunci am hotărât să caut pe internet un stilou cât mai bun şi atractiv pentru micuţul elev. Am găsit însă surpriza a fost mare când am găsit şi am văzut  cat costa un stilou Porsche. „Porsche Design a prezentat o nouă ediţie limitată a stiloului său de lux, P3135, care costă nu mai puţin de 25.000 de euro”.

Stiloul pe care l-am cumpărat a fost mult mai modest dar a fost unul din portofoliul oferit de magazinul online Colorit.ro.

A fost unul din cele patru tipuri existente pe site, şi nu l-am cumpărat pentru că s-ar fi încadrat în categoria de stilouri ieftine, deci pentru pret. De fapt în cazul educaţiei când te uiţi la preturi nu faci o afacere bună. Stiloul face parte din  instrumente de scris şi niciodată nu trebuie să faci economie la acest capitol al educaţiei. Este drept că nici excesele de tip stilou Porche nu sunt o alternativă.

Dintre instrumente de scris clasice voi aminti şi creioanele care sunt folosite mai mult pentru a desena.

Este bine de căutat online  când ai nevoie de stilouri dar trebuie să nu te axezi numai pe stilouri ieftine. De multe ori obiectele cu preturi scăzute nu sunt de calitatea, așa că trebuie să alegi un raport bun între preț si calitate.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte