Psihologii si cabinetele medicale

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Psihologii si cabinetele medicale

Cabinet Psihologic – Simona Jeles – Terapia Scurta Strategica

Psihologii si cabinetele medicale. Viața în societatea de astăzi  pe lângă numeroasele avantaje ale modernității implică şi dezavantaje. Cel mai mare dintre acestea este stresul care ne copleşeşte din ce în ce mai mult pe toți. Pentru a depăşi unele sincope în viaţa noastră putem să apelăm la psiholog. Este un lucru destul de dificil pentru noi, cei de la talpa societăţii din două motive:

  1. În primul rând este vorba de cei cu care interacționăm toată ziua şi dacă află că ai apelat la ajutorul unui psiholog sau psihiatru te consideră bolnav şi devii un fel de paria.
  2. De multe ori preţurile sunt prohibitive pentru un biet meseriaş care munceşte pe brânci pentru salariu minim pe economie.

Psihologii si cabinetele medicale

Este drept că şi cheltuielile unei persoane care devine psiholog sau medic psihiatru, cheltuieli cu întreţinerea unui cabinet şi cele cu susţinerea în continuare a nivelului de pregătire adecvat, sunt enorme în ziua de azi.

Am avut ocazia să cunosc câţiva psihoterapeuţi şi în afara cabinetului unde îşi desfăşoară activitatea de psihoterapeut. Am observat la unii un amoc, o plafonare a vieţii proprii. Unul dintre ei mi-a spus că pentru a se reconforta şi a putea să meargă mai departe apelează şi el la serviciile altui  psihoterapeut.

Pentru mulţi dintre muritorii de rând dacă spui psiholog sau psihiatru este egal. Chiar dacă ambii lucrează cu creierul oamenilor psihologul lucrează numai cu cuvinte. Psihiatrul lucrează cu medicamente şi cuvinte.

Trebuie înţeles că un om care apelează la ajutorul unui psiholog sau psihiatru este o persoană responsabilă pentru că îşi recunoaşte slăbiciunea şi cere ajutorul.

Din păcate epoca prin care am trecut, comunistă sau socialistă a fost una represivă şi prin unele tratamente psihiatrice abuzive care se aplicau oponenţilor politici, iar în ultimii ani dispăruse din programele facultăţilor şi specializarea de psihologie. Aceste racile au efecte şi în ziua de azi când cei care au curajul să îşi recunoască statusul de om ce are nevoie de ajutor psihologic sau psihiatric sunt consideraţi nebuni.

Un pas important îl fac psihologii şi psihiatri ca Simona Jeles care pe site-ul său dar şi pe pagina de facebook încearcă să explice în mod clar cu ce se confruntă societatea de azi. Şi cu toate acestea rămân mulţi în afara acestei sfere pentru că cei mai mulţi oameni temători şi mai puţin educaţi nu au acces la sursa de informare internet. Către aceştia ar trebui îndreptate eforturile specialiştilor dar şi al guvernului pentru ca să îi susţină material.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.