Avantajele caselor din lemn

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Avantajele caselor din lemn

Avantajele caselor din lemn

Avantajele caselor din lemn. Daca esti in situatia in care urmeaza sa-ti faci o casa este, important pentru tine sa stii ce alegere e mai potrivita. In functie de materialul din care este realizata, o casa poate avea mai multe avantaje sau dezavantaje. Dupa ce foarte mult timp a fost la moda constructia de case din caramida, in ultima perioada tot mai multe persoane decid sa se reprofileze din nou catre casele realizate din lemn. Vom prezenta in cele ce urmeaza care sunt motivele pentru care o casa de lemn este mult mai avantajoasa decat celelalte variante.

Avantajele caselor din lemn

Avantajele caselor din lemn

Avantajele caselor din lemn

Timpul de constructie

In cazul in care se doreste sa se construiasca o casa, timpul in care aceasta e posibil a fi ridicata poate fi un important factor ce sta la baza deciziei. Ei bine, casele de lemn prezinta un deosebit avantaj din acest punct de vedere, in ideea in care acestea pot fi ridicate intr-o perioada de timp mult mai scurta.

Odata ce a fost finalizata fundatia, daca materialele sunt complete, iar echipa ce lucreaza este suficient de mare, o casa de lemn cu o suprafata de aproximativ 55 sau 60 m.p. poate fi ridicata chiar si intr-o saptamana, ceea ce e un avantaj considerabil.

Spatiul poate fi folosit mult mai eficient

Unul dintre cei mai importanti factori atunci cand se doreste inceperea unei constructii este calitatea solului si unghiul planului la care se realizeaza lucrarea. Din acest punct de vedere este important de cunoscut faptul ca aceste case din lemn pot fi construite si pe terenuri slabe.

De asemenea, fiind usoare, casele realizate din lemn nu au nevoie de foarte multi stalpi de sustinere, astfel incat spatiul din interior poate fi destul de mult modificat si compartimentat.

Rezistenta crescuta

Fiindca sunt foarte usoare, aceste case nu sunt periculoase in caz de cutremur, iar mai mult decat atat, sunt foarte flexibile. In fapt, casele din lemn reprezinta cladirile cele mai sigure in cazul cutremurelor, situandu-se pe locul secund in ierarhie, dupa zgarie-nori.

Avantajele caselor din lemn

Avantajele caselor din lemn

Mentin temperatura

Confortul este foarte important indiferent de ce fel de casa se doreste a fi sau din ce material este construita. Din acest punct de vedere, casele din lemn au o capacitate de izolare termica foarte buna. Spre deosebire de casele realizate din caramida, se estimeaza ca cele din lemn au o pierdere a caldurii cu pana la 30 sau 40% mai mica.

Stiai ca popoarele nordice folosesc foarte mult casele din lemn? Asta in conditiile in care acele tinuturi au parte de temperaturi foarte scazute pe o perioada lunga din an. Asadar, casele din lemn sunt perfecte din punct de vedere al temperaturii, vara mentinand racoare, iar iarna pastrand caldura.

Din acest motiv se poate spune cu certitudine ca va fi inregistrat un consum de caldura mai redus, ceea ce inseamna costuri mai mici, iar din punct de vedere al fabricatiei, casele de lemn sunt oricum mai ieftine de realizat decat cele din caramida.

Nu apare igrasia

Lemnul fiind un material natural, casele ce sunt realizate din acesta nu vor suferi de igrasie sau condens deoarece materialul va “respira” si circuitul de aer va fi mult mai bine realizat.

Daca esti dornic sa stii mai multe despre casele de lemn sau doresti sa construiesti una iti recomand firma Litarh. Acestia sunt recunoscuti pentru profesionalismul de care dau dovada si proiectele realizate.

Asadar, casa de lemn poate aduce nenumarata avantaje, iar nu in ultimul rand, estetic arata mult mai bine decat cele realizate din caramida. Alegerea ramane a ta!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.