BPM un proiect sau proces?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
BPM un proiect sau proces?

BPM un proiect sau proces?

BPM ! Tot mai multe companii doresc sa implementeze in interiorul lor managementul proceselor de afaceri sau cunoscut sub numele de BPM, deoarece experienta multor consultanti in aceste proiecte au aratat ca rezultatele pozitive in urma acestor procese nu au intarziat niciodata sa apara.

BPM un proiect sau proces?

Intreabarea care se pune de cele mai multe ori chiar daca exista foarte multe organizatii sau structuri organizationale ce se ocupa de implementarea proiectelor de management este de unde incepem sau cu ce incepem?

Cele mai importante functii pe care le constituie aceasta tehnologie, cunoscuta sub denumirea de BPM Tehnology sunt identidicarea, modelarea, documentarea, monitorizarea si bineinteles imbunatatirea continua a proceselor de management.

Toate aceaste functii sunt deosebit de importante in implementarea acestor proiecte deoarece ele depind in mod constant una de cealalta si se completeaza perfect pentru a se putea obtine rezultatul dorit de organizatie, este ca si cum ai incerca sa vinzi un produs unui anumit public tinta insa nu ai sti exact care sunt cerintele acelui public.

In consecinta se pune intrebarea ce este BPM-ul – un proiect sau un proces; in primul rand ar trebui sa intelegem definitia celor doua termene ca sa putem raspunde corect, insa in esenta BPM-ul este un proces in sine chiar daca el se prezinta a fi un proiect in interiorul organizatiei.

Practic implementarea acestuia in cadrul organizatiei incepe cu descrierea activitatilor curente, a proceselor care sunt derulabile in mod constant si la modul cum acestea sunt guvernate sau conduse.
Este foarte important in cadrul procesului de BPM sa cunoastem rolurile fiecaruia dar si responsabilitatile acestora pentru a sti exact cine este responsabil si la cine putem apela direct atunci cand dorim sa schimbam ceva sau sa verificam situatia organizatiei in momentul respectiv.

Cea mai buna solutie pe care o putem recomanda in cazul in care organizatia isi permite din punct de vedere economic este infintarea unui departament distinct care sa poata asigura necesarul implemantarii acestor proiecte, astfel incat rezultatul sa fie unul pozitiv si sa putem ajunge la el intr-un termen relativ scurt.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte