Sablarea revoluţionară cu laser

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Sablarea cu laser

Sablarea cu laser

Sablarea cu laser. Vă prezentăm o mașină uimitoare a venită parcă direct din viitor. Un laser formidabil de curățare industrială capabil să vină de hac murdăriei, rugini și tuturor tipurilor de vopsea.

QF-1000 folosește tehnologia lasere cu semiconductori, un nou sistem de concentrare a fasciculului laser, care permite proiectarea de fascicule  foarte puternice, compacte, cu o eficienţă îmbunătățită.

În plus, lucrând cu viteze mari, aceste lasere pot obține impulsuri “gigant”, care oferă noi oportunități în special în procesele de  curățare.

Contrar presupunerilor QC-1000 nu este deloc un mare consumator de energie, puterea medie consumată este de doar 1000w, fiind destul de redusă pentru acest tip de dispozitiv.

Utilizarea de QF-1000 este extrem de simplă și nu necesita consumabile sau produse chimice pentru a funcționa. Conectați-l, porniți-l și începeţi curățarea.

Pentru cei care ar dori să cumpere acestă maşină minunată, preţul acesteia îi va linişti. QF-1000 este un instrument profesional disponibil pentru suma de 250.000$ .Cine știe – poate în câțiva ani, dacă cererea va fi destul de mare şi în cazul în care tehnologia permite acest lucru, vom avea toţi micul nostru curăţitor cu laser.

Sablarea cu laser

Sablarea cu laser

Sablarea cu laser

Imaginea alăturată arată modul de curățare cu laser. Stratul gri pe partea de sus a materialului de bază este contaminată cu rugină sau vopsea. Acest strat va absorbi energia laserului, foarte bine, în timp ce materialul de bază (oțel, aluminiu, lemn, plastic …) va reflecta cea mai mare parte a energiei. Laserul emite impulsuri pe ffrecvențescurte acest lucru însemnând că fasciculul laser este asemănător  cu nişte gloanțe mici de lumină, trase la o frecventa de aproximativ 200.000 impulsuri / secundă! Atunci când un glonț lovește stratul absorbant, două lucruri se poate întâmpla:

Efectul de ondulare : materialul de bază rămâne rece, în timp ce stratul absorbant superior se încălzește. Diferența de căldură va determina o ondulare a materialului contaminant şi în va desprinde de materialul de bază.

Evaporare: materialul contaminant se încălzește atât de mult, se crează ca o plasmă în jurul zonei de lucru, ceea ce va determina evaporarea sa.

Avantaje curăţirii cu laser:

Curățarea cu laser, a câștigat atât de mult interes din cauza numeroaselor avantaje în comparație cu metodele tradiționale de curățare. Cele mai populare metode de curățare industriale cunoscute până în prezent sunt chimice, termochimice, termice,  și de sablare. În multe cazuri, curățare cu laser poate depăși dezavantajele acestor metode tradiționale și chiar îmbunătăți procesul de producție, în general. Pentru fiecare aplicație a curățari cu laser, procesul poate înlocui tehnicile mai vechi, creând avantaje mari, chiar dacă este imposibil să înlocuiască cu totul vechile tehnologii. Iată sunt cele mai comune avantaje sablării cu laser:

  1. Nu este nevoie decât de energie electrică pentru funcţionare;
  2. materialul de bază nu este deteriorat;
  3. curăţire mai bună;
  4. ușor de integrat într-o linie de producție;
  5. nu apar deşeuri chimice;
  6. este posibilă curăţirea la faţa locului;
  7. zgomot redus, fără praf;
  8. costuri reduse de funcționare
  9. sensibilitate mai mică la coroziune după curățare

Sursa p-laser.com

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte