Plase impotriva prostiei și nesimțirii!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Plase impotriva prostiei și nesimțirii!

Plase impotriva prostiei și nesimțirii!

Plase impotriva prostiei și nesimțirii!

Plase impotriva prostiei și nesimțirii!

Plasele de pescuit au fost un mod de existenţă a unei anume categorii de populaţie milenii la rând. Imediat când te gândeşti la plase de pescuit trebuie să te gândeşti şi la https://romnets.ro/produse/plase-de-pescuit/ cei care astăzi asigură necesarul de plase.

A trecut vremea când în timpul iernii pescarul cu iglița împletea la lumina felinarului plasele ce îl ajutau să își hrănească familia.

Astăzi plasele se execută mecanic la aparate computerizate cu ochii ficși fără a exista posibilitate de eroare în a alege dimensiunea. În acest fel au început să dispară ocupațiile tradiționale ale pescarilor.

De curând am călătorit prin deltă și m/a cuprins plânsul văzând noua înfățișare a localității Jurilovca. Iahturile moderne cu sutele de cai putere stau la cheu și când pornesc alungă liniștea cu care era învățată natura, delta.

Plase de pescuit! Sunt absolut necesare supraviețuirii unui segmente important de populație, a pescarilor tradiționali. Cei care știau cât să pescuiască și ce plase de pescuit să folosească, așa încât să aibă și anul viitor ce să prindă în plasă.

Plase impotriva prostiei și nesimțirii!

Plase impotriva prostiei și nesimțirii!

Pescarul adevărat când întinde o plasă de pescuit nu o întinde decât pentru a asigura traiul lui și al familiei sale. Modernitatea și lipsa de discernământ a celor care se cred stăpânii lumii pentru că au bani astăzi, nu este decât o desconsiderare a pescarului care a trăit milenii din această îndeletnicire.

Îmi aduc aminte cu nostalgie când lucram și mergeam cu navele la Mahmudia să transportam piatră. Aveam restricții de viteză ca să nu deranjăm peștii sau plasele pescarilor.

În urmă cu două săptămâni am asistat la o scenă penibilă în care un ”super erou” cu o șalupă de ultima generație, spunea el a agățat elicea în plasa unui pescar.  Cu gura mare a venit la pescar să îi plătească reparația la șalupă. Nu a rezolvat nimic, dar nici pescarului nu i-a plătit nimeni plasa care pentru el era o unealtă prin care își câștiga existența.

Plase impotriva prostiei și nesimțirii!

În înțelepciunea lui milenară pescarul nu s-a ostenit să îl altoiască pe nesimțit, cu toate că era pe un teritoriu marcat ca „zonă de pescuit”Poate că pe lângă plasele pe care le produce romnets.ro ar trebui să producă și plase împotriva prostiei și nesimțirii!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte